КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Ново произвољно хапшење Срба на Мердару од стране Приштине

Припадници тзв. Косовске полиције ухапсили су данас поподне на Мердару Томицу Б. (52) из Прилужја и то без икаквог образложења и он је потом спроведен у Приштину – саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Томица је у тренутку хапшења био са супругом и враћао се из Крушевца који повремено посећује. Отац је троје деце и до сада је годинама без проблема прелазио административну линију.

Канцеларија за Косово и Метохију одмах је ангажовала адвоката приведеном Србину и он ће проверити све детаље његовог привођења и пружити му неопходну правну помоћ и заштиту.

Новим произвољним хапшењем Срба од стране Приштине, нашем народу се шаље порука да нису добродошли на својој родној груди и додатно се застрашују, са циљем њиховог трајног прогона са простора Косова и Метохје.

Нема сумње да је реч о тихом институционалном етничком чишћењу Срба и спровођењу плана Аљбина Куртија о етнички чистом Косову и Метохији где се Србима шаље порука да у сваком тренутку могу завршити у Куртијевим казаматима.

Додатно, свакодневним привођењима и хапшењима Срба, Приштина на челу са Куртијем уместо неопходне деескалације, додатно подиже тензије и изазива нове кризе на терену – саопштила је Канцеларија.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон