KosovoNaslovna

Kancelarija za KiM: Novo proizvoljno hapšenje Srba na Merdaru od strane Prištine

Pripadnici tzv. Kosovske policije uhapsili su danas popodne na Merdaru Tomicu B. (52) iz Prilužja i to bez ikakvog obrazloženja i on je potom sproveden u Prištinu – saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Tomica je u trenutku hapšenja bio sa suprugom i vraćao se iz Kruševca koji povremeno posećuje. Otac je troje dece i do sada je godinama bez problema prelazio administrativnu liniju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je angažovala advokata privedenom Srbinu i on će proveriti sve detalje njegovog privođenja i pružiti mu neophodnu pravnu pomoć i zaštitu.

Novim proizvoljnim hapšenjem Srba od strane Prištine, našem narodu se šalje poruka da nisu dobrodošli na svojoj rodnoj grudi i dodatno se zastrašuju, sa ciljem njihovog trajnog progona sa prostora Kosova i Metohje.

Nema sumnje da je reč o tihom institucionalnom etničkom čišćenju Srba i sprovođenju plana Aljbina Kurtija o etnički čistom Kosovu i Metohiji gde se Srbima šalje poruka da u svakom trenutku mogu završiti u Kurtijevim kazamatima.

Dodatno, svakodnevnim privođenjima i hapšenjima Srba, Priština na čelu sa Kurtijem umesto neophodne deeskalacije, dodatno podiže tenzije i izaziva nove krize na terenu – saopštila je Kancelarija.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button