Косово

Пантовић: Бошњаку ухапшеном на Брњаку одређен једномесечни притвор

Адвокат Љубомир Пантовић, заступник Бошњака Јусуфа Шујака који је јуче ухапшен на прелазу Брњак под сумњом да је починио наводни ратни злочин, рекао је за Косово онлајн да је Основни суд у Приштини Шујаку одредио једномесечни притвор.

„Ради се о лицу бошњачке националности из Новог Пазара, Јусуфу Шујаку. Јуче је ухапшен на прелазу Брњак под сумњом да је извршио кривично дело „Ратни злочин против цивилног становништва“ током 1999. године у Ђаковици“, рекао је Пантовић.

Како је навео, Шујак је током 1999. године живео у Ђаковици, и да тврди да није починио кривично дело за које је осумњичен.

„Данас је у Специјалном одељењу основног суда у Приштини одржана седница поводом захтева специјалног тужиоца Косова да се Шујаку одреди притввор. Седница је трајала сат и по времена, и одређен му је једномесечни притвор, што се и очекивало, јер се код ратних злочина зна како поступак иде. Одређен му је притвор по два основа, да постоји основана сумња да је починио то дело и да постоји опасност од бекства, јер има пребивалиште у Новом Пазару, где и живи, док је за време рата живео у Ђаковици. Човек тврди да није био у војсци, нити у полицији, као ни у паравојним јединицама, био је цивил и са комшијама, за које га тужилац терети да им је урадио лоше ствари, био је у одличним односима. Он се већ налази у притвору“, додао је Пантовић.

Рок да се уручи жалба Апелационом суду на меру притвора је два дана, истакао је Пантовић, и додао да ће то и учинити, али да не треба од тога очекивати много.

Пантовић наводи да за сада нема сазнања у којој се притворској јединици Шујак налази, али да претпоставља да је реч о притвору високе сигурности Грдовац код Подујева.

„Још увек немам  потврду да се Јусуф налази тамо, а ли с обзиром да су без изузетка сви који су оптужени за ратни злочин у тој притворској јединици, верујем да се и он налази тамо“, навео је Пантовић.

Извор: Косово Онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон