КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: У селу Љубожда у општини Исток опљачкане породичне куће Жарка Зарића и Радомира Ристића

Током божићних празника у повратничком селу Љубожда у општини Исток опљачкане су породичне куће Жарка Зарића и Радомира Ристића. 

Већина Срба из тог метохијског села празнике је провела с родбином у централној Србији, а по повратку је установљено је да су из две куће украдени намештај, прикључне пољопривредне машине и дрва за огрев.

Реч је очито о организованој акцији у којој је учествовавало више лица, а Срби повратници у Љубожди револтирани су, не само чињеницом  да је оштећеним породицама нанета велика материјална штета, већ и тиме што се овај беспризоран и дрзак напад догодио у време најрадоснијег хришћанског празника, када су и Срби и Српска православна црква на Косову и Метохији упућивали искључиво поруке мира и толеранције.

Захтевамо да провалници буду најхитније идентификовани и приведени правди, јер у супротном овај инцидент биће још једна потврда да је на Косову и Метохији у току организована и из Приштине инспирисана кампања застрашивања и прогона српског народа, посебно повратника као најодетљивије категорије.

Иначе, један од оштећених, Жарко Зарић, налази се у притвору због исфабрикованих оптужби да је учествовао у злочинима током сукоба на Косову и Метохији, а пљачка куће Зарића је со на ионако отворену рану.

Канцеларија за Косово и Метохију ће преко својих представника на терену, као што је до сада чињено у сличним приликама, пружити помоћ и подршку оштећеним породицама.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон