КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Учестали напади на Србе, њихову имовину и имовину СПЦ појачавају тензије и уливају страх

У селу Девет Југовића код Приштине обијена је и опљачкана црква Вазнесења Господњег. Вандали су развалили улазна врата, извршили преметачину и украли новац од прилога цркви. Опљачкану цркву затекао је парох из Бабиног Моста, чијој парохији припада црква у селу Девет Југовића, који је случај пријавио полицији, наводи у саопштењу Канцеларија за Косово и Метохију.

„Ова црква се и раније налазила на мети изгредника, а чињеница да се и данас напада, као и бројне друге цркве и манастири у покрајини, предочава тужну слику верске нетолеранције према Србима и Српској православној цркви од стране албанских екстремиста. Учестали напади на српски народ, њихову имовину као и имовину СПЦ у покрајини појачавају тензије и уливају страх Србима који страхују за опстанак на Косову и Метохији и немају мира ни у својим светињама“, истиче се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ у саопштењу наводи да је врло јасна порука албанских екстермиста када ударају на цркву која представља стуб једног народа.

„Сви инциденти на терену у директној су вези са опасним и запаљивим изјавама приштинских политичара који отворено желе да униште све трагове српског постојања на КиМ. Српски народ је, као и СПЦ опстао вековима и одолео и тежим искушењима и тако ће бити и надаље“, наводи се у саопштењу.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон