KosovoNaslovna

Štrpce: Miladinov: Kancelarija za KiM je uvek tu, za rešavanje svih problema svog naroda

Predstavnici Kancelarija za KiM, razgovarali su u Štrpcu sa direktorima oosnovnih i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova i Centra za socijalni rad, kako se upoznalisa problemima sa kojima se nose stanovnici Sirinićke župe i iznašliadekvatna rešenja.

,,Kancelarija za KIm prati tempo i potrebe svih ustanova na KiM, koje rade po planu i programu Republike Srbije. Sobro je što su te potrebe za sada male, što ne znači da nećemo, kao i do sada nastaviti sa davanjima i ulaganjima. Ono što je bitno, to je kupovina novog nameštaja za škole, čime ćemo poboljšati boravak učenika u učionicama“, naglasila je pomoćnica direktora Kancelarije za KIM Svetlana Miladinov.

Ona je podvukla da više nema problema sa materjalnim troškovima, koje Kancelarija redovo isplacuje, kao i jubilarne nagrade.

,, Direktor Kancelarije, Petar Petković je uvek tu, kako bi se svi problemi odmah rešili, što daje motiv svima za dalje angažovanje i rad“, naglasila je Miladinov.

Ona je posetila i socilajno ugrožene, višečlane  porodice  Dogandzić i Stanimirović, podelivši im pakete Crvenog krsta ,kao i slatkiše za decu koje je poslao Petar Petković.

,, Živimo od socijalne i pomoći Kancelarije za KiM,  imamo petoro dece, od kojih troje školske, posla nema, veoma nam je teško“, rekla je Marina Dogandzic, zahvalivsi se na paketu pomoci i podršci koju njena porodica ima od Kancelarije za KiM.

,, Kancelarija je uvek tu da pomogne , u svakoj situaciji. Omogucili smo operaciju katarakte glavi porodice Dogandić, koji sada ponovo moze da vidi svoju decu.Pomoći ćemo i pomagati i dalje, svima onima, kojima je neophodno lečenje“, poručila je Miladinov.

Ona je dodala da Kancelarija ima izuzetnu saradnju sa volonterima CK, što ce se nastaviti i u buduce, kako pri podeli paketa, tako i u izdvajanju socijalnih davanje i jednokratne pomoći koju Kaccelarija za KIM svakog meseca dodeljuje onima, kojima je to najpotrebnije.

Izvor: TV Most

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button