КосовоНасловна

Штрпце: Миладинов: Канцеларија за КиМ је увек ту, за решавање свих проблема свог народа

Представници Канцеларија за КиМ, разговарали су у Штрпцу са директорима оосновних и средњих школа, као и предшколских установа и Центра за социјални рад, како се упозналиса проблемима са којима се носе становници Сиринићке жупе и изнашлиадекватна решења.

,,Канцеларија за КИм прати темпо и потребе свих установа на КиМ, које раде по плану и програму Републике Србије. Собро је што су те потребе за сада мале, што не значи да нећемо, као и до сада наставити са давањима и улагањима. Оно што је битно, то је куповина новог намештаја за школе, чиме ћемо побољшати боравак ученика у учионицама”, нагласила је помоћница директора Канцеларије за КИМ Светлана Миладинов.

Она је подвукла да више нема проблема са матерјалним трошковима, које Канцеларија редово исплацује, као и јубиларне награде.

,, Директор Канцеларије, Петар Петковић је увек ту, како би се сви проблеми одмах решили, што даје мотив свима за даље ангажовање и рад”, нагласила је Миладинов.

Она је посетила и социлајно угрожене, вишечлане  породице  Догандзић и Станимировић, поделивши им пакете Црвеног крста ,као и слаткише за децу које је послао Петар Петковић.

,, Живимо од социјалне и помоћи Канцеларије за КиМ,  имамо петоро деце, од којих троје школске, посла нема, веома нам је тешко”, рекла је Марина Догандзиц, захваливси се на пакету помоци и подршци коју њена породица има од Канцеларије за КиМ.

,, Канцеларија је увек ту да помогне , у свакој ситуацији. Омогуцили смо операцију катаракте глави породице Догандић, који сада поново мозе да види своју децу.Помоћи ћемо и помагати и даље, свима онима, којима је неопходно лечење”, поручила је Миладинов.

Она је додала да Канцеларија има изузетну сарадњу са волонтерима ЦК, што це се наставити и у будуце, како при подели пакета, тако и у издвајању социјалних давање и једнократне помоћи коју Каццеларија за КИМ сваког месеца додељује онима, којима је то најпотребније.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон