КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Захтевамо да међународне мисије зауставе Куртијево свакодневно иживљавање

Куртијева такозвана косовска полиција којој је једини циљ и задатак да терорише српски народ на северу Косова и Метохије, наставила је данас са малтретирањем и хапшењем Срба у северним општинама и тортуром којој је једини циљ да доведе до новог подизања тензија и кризе на терену – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Прво је у селу надомак Лепосавића приведен Србин М. М. и то пред супругом и наочиглед петоро деце, а потом је његов стан детаљно претресан, уз присуство косовских специјалаца. По истом сценарију и диктату, Куртијеви специјалци кренули су у претрес и вршљање у више приватних објеката на северу Косова и Метохије, како у Косовској Митровици надомак болнице, тако и у Звечану. 

Зато питамо међународну заједницу – могу ли Срби на северу КиМ мирно да оду по хлеб, у болницу, да одведу дете у вртић или школу, а да им пут не препрече блиндирана возила Куртијевих до зуба наоружаних специјалаца који свакодневно спроводе брутални терор и додатно ескалирају ситуацију на терену?

Опсесивна је Куритјева жеља да подјарми српски народ на северу Косова и Метохије, а трагичне догађаје у Бањској користи за прогон, одмазду, тортуру и арбитрарно привођење Срба с једним јединим циљем да етнички потпуно очисти север Косова и Метохије и то наочиглед комплетне међународне заједнице.

Не могу и не смеју трагични догађаји у Бањској бити изговор да се српском народу на северу Косова и Метохије укину сва људска права, да постану таоци Куритјевог злочиначког режима који црта мете на челу свакоме ко носи српско име и презиме, а да за све то време Запад и међународне мисије које делују на овим просторима окрећу главу од страдања и прогона Срба.

Захтевамо да међународне мисије зауставе Куртијево свакодневно иживљавање, да престане свакодневно привођење и хапшење Срба и да дају свој допринос смиривању тензија и спрече власти у Приштини да додатно запале читав простор Косова и Метохије, али и шире, регион Западног Балкана – наводи Канцеларија за КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон