KosovoNaslovna

Kancelarija za KiM: Zahtevamo da međunarodne misije zaustave Kurtijevo svakodnevno iživljavanje

Kurtijeva takozvana kosovska policija kojoj je jedini cilj i zadatak da teroriše srpski narod na severu Kosova i Metohije, nastavila je danas sa maltretiranjem i hapšenjem Srba u severnim opštinama i torturom kojoj je jedini cilj da dovede do novog podizanja tenzija i krize na terenu – navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prvo je u selu nadomak Leposavića priveden Srbin M. M. i to pred suprugom i naočigled petoro dece, a potom je njegov stan detaljno pretresan, uz prisustvo kosovskih specijalaca. Po istom scenariju i diktatu, Kurtijevi specijalci krenuli su u pretres i vršljanje u više privatnih objekata na severu Kosova i Metohije, kako u Kosovskoj Mitrovici nadomak bolnice, tako i u Zvečanu. 

Zato pitamo međunarodnu zajednicu – mogu li Srbi na severu KiM mirno da odu po hleb, u bolnicu, da odvedu dete u vrtić ili školu, a da im put ne prepreče blindirana vozila Kurtijevih do zuba naoružanih specijalaca koji svakodnevno sprovode brutalni teror i dodatno eskaliraju situaciju na terenu?

Opsesivna je Kuritjeva želja da podjarmi srpski narod na severu Kosova i Metohije, a tragične događaje u Banjskoj koristi za progon, odmazdu, torturu i arbitrarno privođenje Srba s jednim jedinim ciljem da etnički potpuno očisti sever Kosova i Metohije i to naočigled kompletne međunarodne zajednice.

Ne mogu i ne smeju tragični događaji u Banjskoj biti izgovor da se srpskom narodu na severu Kosova i Metohije ukinu sva ljudska prava, da postanu taoci Kuritjevog zločinačkog režima koji crta mete na čelu svakome ko nosi srpsko ime i prezime, a da za sve to vreme Zapad i međunarodne misije koje deluju na ovim prostorima okreću glavu od stradanja i progona Srba.

Zahtevamo da međunarodne misije zaustave Kurtijevo svakodnevno iživljavanje, da prestane svakodnevno privođenje i hapšenje Srba i da daju svoj doprinos smirivanju tenzija i spreče vlasti u Prištini da dodatno zapale čitav prostor Kosova i Metohije, ali i šire, region Zapadnog Balkana – navodi Kancelarija za KiM.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button