ДруштвоНасловна

КЕДС: Циљ уговора са Електросевером нормализација снабдевања струјом на северу

Косовска компанија за дистрибуцију електричне енергије (КЕДС) саопштила је да је са Електросевером потписала уговор који има за циљ нормализацију дистрибуције и снабдевања електричном енергијом у општинама Зубин Поток, Лепосавиц́, Звечан и Северна Митровица.

Према наводима КЕДС-а, уговор је у складу са законом Косова и регулаторним оквиром, у складу са енергетским споразумима од 8. септембра 2013. и закључцима ЕУ посредника о имплементацији енергетског споразума из 2013. од 25. августа 2015. године, као и Смерница за спровођење енергетских споразума од 21. јуна 2022. године, преноси Газета Експрес.

КЕДС додаје да је процес био „веома деликатан и изазован за цео енергетски систем на Косову“ и постигнути договор оцењује као „историјски“.

„Сада КЕДС чека сарадња са Електросевером која ће бити кључна за успех за дистрибутивне и инвестиционе услуге у поменутим општинама“, наведено је у саопштењу.

Потписивање уговора између КЕДС-а и Електросевера у суботу су поздравили Европска унија и специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон