Косово

Којчић: Придружено чланство Приштине у ПС НАТО јак сигнал претње у региону

Политички филозоф Драгољуб Којчић изјавио је да пријем  Косова у придружено чланство Парламентарне скупштине НАТО-а представља јак сигнал претње у региону, иза кога стоји политички Запад и НАТО.

„И тренутак и географија показују да то није урађено случајно, већ да је темпирано да пошаље поруку. Након пет дана од како је усвојена резолуција о Сребреници у Генералној скупштини УН и у контексту украјинске кризе, они бирају Софију, град који је на предворју у овом региону, што је порука и за саму Русију, а можда је порука и нама“, оценио је он за Танјуг.

Којчић је истакао да то што се велики број земаља чланица Парламентарне скупштине НАТО-а није сложио са овом одлуком, већ да су биле уздржане, показује да компактност и хомогеност западне алијансе није баш тако велика и додао да, као и у случају гласања за резолуцију о Сребреници, нико не може да се похвали тиме да представља једну монолитну политичку снагу.

Према његовим речима, одлука ПС НАТО је охрабрила режим премијера приштинских институција Аљбина Куртија и могуће је да ће он сада кренути са радикализацијом и заоштравањем.

Којчић каже да се Приштина већ осећа као „чедо“ НАТО-а, што, како истиче, и јесте још од 1999. године, када је терористичка организација УЧК проглашена за ОВК, због чега сматра да је сада само питање када ће централне власти НАТО-а да процене који је оптимални тренутак да то и озваниче.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон