ВестиКосово

Јевтић: Тужбе и претње ме неће уплашити, режим у Приштини укинуо демократију на КиМ

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић изјавио је да га је тужио бивши припадник тзв. КБС Азем Куртај због ставова након рањавања Милоша и Стефана Стојановића из Готовуше, 6. јануара прошле године.

Далибор Јевтић је на Фејсбуку написао да је по повратку из САД добио тужбу адвоката/друштва адвоката „Кервеши партнерс“, заступника Азема Куртаја који је пуцао на двојицу дечака из Готовуше 6. Јануара 2023. године.

Јевтић је поручио да није и да неће променити свој став и мишљење поводом онога што је Куртај учинио на Бадњи дан.

„Никакве тужбе и све претње које на директан, овакав, и индиректан начин ме неће поколебати нити уплашити. Нити по овом нити по другим питањима која се односе на положај, живот мојих суграђана и мојих сународника, нема компромиса у борби за истином и правдом! Не прихватам да се од оног ко је на Милоша и Стефана пуцао прави жртва“, рекао је Јевтић.

Истакао је да док су многи Срби данас у притвору без икаквих доказа, неко ко пуца на српску децу слободно шета.

„Ако је неко помислио да ће ме ‘ућуткати’ тужбом, грдно се вара. Мене грађани нису бирали да ћутим на све оно што угрожава интересе тих истих грађана. Ова тужба је само једна у низу притисака које моје колеге и ја трпимо само зато што говоримо и залажемо се за истину, за правду и бољи положај грађана! Ова тужба је само део процеса политике актуелног режима против сваког Србина који јасно каже да не пристаје да буде понижаван и нападан“, рекао је Јевтић.

Нагласио је да је актуелни режим у Приштини укинуо демократију на КиМ, а да је након укидања демократије почео процес укидања живота једног народа на овим просторима.

„Питање за међународну заједницу: докле ћете то толерасати?“, закључио је Јевтић.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон