ВестиСпорт

Косовска Митровица: Отворен меморијалми турнир „Дејан Васић“

Дводневни меморијални турнир „Дејан Васић“ у Косовској Митровици, на коме ове године учествује 26 екипа, свечано је отворио директор банке Поштанске штедионице, филијала Косовска Митровица,Стефан Марковић, који је такмичарима пожелео пуно среће, добру забаву и фер-плеј игру.

,,Банка ПШ се увек радо одазива свим спортским дешавањима, надам се да ће тако бити и убудуће, као и да ћемо се следеће године окупити у још вечем броју“, нагласио је Марковић.

Током два дана, колико турнир траје, такмичиће се 26 екипа у три категорије.

,, Важно је да традиција и сећање на дивног човека, који је дао велики допринос кошарци трају.Ове године учествује 10 екипа у сениорској, 10 у кадетској и 6 у мини- баскет категорији.Прва награда износи 100.000, друга 20.000, а за клинце су обезбеђени спортска опрема и пехари.На турниру учествује и екипа из Скопља, која му даје међународни карактер, тако да се надамо да ћемо наредних година имати турнир Европског карактера“, нагласио је један од организатора, Немања Јакшић.

Сениорска екипа, победник турнира је аутоматски и финалиста првенства Србије, које ће се одржати септембра месеца у Београду.

Покровитељи турнира у Косовској Митровици су Канцеларија за КиМ,општине Косовска Митровица и Звечан,банка Поштанска штедионица и Спортски савез Звечан.Банка ПШ је и спонзор прве награде.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон