Косово

Косовска Митровица: ПУ ,,Даница Јарамаз“ прославила 63. рођендан

Свечаном академијом у Митровачком двору и богатим програмом,   који су припремили малишани,  обележено је 63 године рада предшколске установе „Даница Јарамаз“. 

У овој васпитно-образовној установи своје прве кораке у осамостаљивању, социјализацији и образовању, начинили су многи знаменити становници града на Ибру.

,, Колико је значајна и важна ова институција говори чињеница да је изнедрила велики број учених људи, лекара, научника,  занатлија, домаћица, мајки, професора…а пре свега квалитетних и добрих људи“, нагласила је директор ПУ ,,Даница Јарамаз“ , Сузана Алексић.

Јубилеј је у име локалне самоуправе, која је оснивач и подршка васпитно- образовне установе у Косовској Митровици, честитала шефица кабинета председника привременог органа оптине Косовска Митровица, Смиљана Деспотовић, која је нагласила да нема сумње да ће се овде и надаље васпитавати будући успешни грађани.

У ПУ ,, Даница Јарамаз“, у 27 васпитних група налази око 750 деце о којима брину и васпитавају их пожртвоване васпитачице.

На академији истакнутим појединцима и установама које су помогле рад вртића додељене су захвалнице.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон