КосовоНасловна

Ракочевић: Дијалог никада није био на нижем нивоу од Другог светског рата

Независна комисија за медије у Приштини донела је одлуку о забрани емитовања канала Арена спорт, а томе је претходила суспензији Жељка Тврдишића са места директора РТК2 због извештавања о догађајима у Бањској.

По речима новинара и књижевника Живојина Ракочевића то недвосмислено указује да Косово постаје тоталитарно друштво које почиње да се обрачунава са језиком.

„ Када језик и слобода говора постану окидач да се против вас нешто уради, онда знате да смо на врху дискриминације и да сте на врху личног и колективног понижења. Ми смо у овом тренутку стављени ван сваког закона и ван сваког система и живота. Ово би требао да буде век слободе медија и слободе говора, а ми видимо како се дијалог смањује у човечанству и никада није био на нижем нивоу од Другог светског рата. Можемо очекивати ту репресију чија је јасна порука: „Можеш ти да говориш, али онако како мени одговара“,то су те страшне поруке, нажалост овог времена у ком нисмо могли ни да замислимо да ће се догодити да очекујемо да говорите они што ја мислим, и да то буде услов за ваш опстанак, живот и рад.
Све поруке долазе до вас и дубоко вас узнемиравају и протресају ту заједницу, ми смо мали и све знамо и имамо те спуштене руке и отворено srcе и кажемо: „зашто би нам то радили?“, рекао је новинар и књижевник Живојин Ракочевић.

Репресија због употребе српског језика на Косову и Метохији траје од 1999. године, безбројни су примери кршења употребе српског језика и све их је више и све чешће, што за једне постаје опсесија, а за друге порив, не инстикт.

Како на Косову и Метохији постоје више редакција и канала на српском језику, Ракочевић истиче и да може да се очекује репресија чија је јасна порука „Можеш ти да говориш, али онако како мени одговара“.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон