Косово

Косовска полиција, Кфор и Еулекс извели заједничку вежбу „Златна сабља 2024“

Косовска полиција, Мисија Кфора и Мисија Европске уније за владавину права на Косову, Еулекс, спровели су заједничку вежбу „Златна сабља 2024“.
Вежба је показала повец́ану способност за обављање заједничких задатака као одговор на разне безбедносне сценарије, саопштио је Кфор.

Командант Кфора генерал-мајор Озкан Улуташ рекао је да је завршетак вежбе „Златна сабља 2024“ представља важну прекретницу у дугогодишњој сарадњи полиције, Еулекса и Мисије Кфора у правцу трајне безбедности широм Косова.

„Преданост, професионалност и дух сарадње који су показали сви учесници могу да служе свима као пример. Наша посвец́еност регионалној стабилности је непоколебљива. Заједно ц́емо наставити да дајемо свој допринос ка безбедној и стабилној будуц́ности за све људе који живе на Косову“, поручио је Улуташ.

На друштвеној мрежи „X“ фотографије са вежбе поделила је Мисија Еулекса.

„Полицијска јединица Еулекса учествовала је данас у заједничкој вежби ’Златна сабља 2024’ са Косовском полицијом и Кфором како бисмо тестирали способност и спремност за имплементацију заједничких процедура у управљању кризама и како бисмо додатно подржали стабилност Косова и допринели безбедности свих заједница“, наводи се у објави Еулекса.

Извор: Косово Онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон