КосовоНасловна

Косовска полиција: У Зубином Потоку размена ватре између осумњичених и полиције, ухапшен Д. И.

Полицијски службеници Јединице за брзе интервенције Граничне полиције привели су Србина Д. И. (1981) из Зубиног Потока, након што је јутрос на подручју села Бубе у овој општини, дошло до оружаног сукоба полиције и осумњичених. У пуцњави није било повређених а приведеном је одређено задржавање од 48 сати.

“Према полицијском саопштењу, данас око 06:15 часова, у селу Бубе у Зубином Потоку, полиција је приметила “сумњиво кретање појединих возила”.

“У покушају да заустави и контролише осумњичена возила, полиција је наишла на оружани отпор осумњичених лица. Наступајући у таквој ситуацији, како би се заштитили и ставили ситуацију под контролу, полицијски службеници су на напад одговорили оружјем и успели да ухапсе једног од осумњичених: Д. И., (1981. годиште, мушкарац косовски Србин из Зубиног Потока)” стоји у саопштењу где се додаје да током размене ватре, полицајци и ухапшени нису повређени.

Приликом контроле камиона пронађено је 40 оваца, без пратеће документације, за које се сумња да су прокријумчарене из централне Србије. Ту су пронађена и два напуштена возила, за која се сумња да су пратили камион.

“На лице места изашле су надлежне полицијске јединице, укључујући ИПК, о чему је обавештен тужилац. Против осумњиченог је покренут поступак за два кривична дела: „напад на службено лице“ и „кријумчарење робе“ стоји у саопштењу.

Додаје се да је камион са овцама упућен на царински терминал, два аутомобила пронађена на лицу места су одузета, а према решењу тужиоца, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати.

Извор: Радио Митровица север, ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон