КосовоНасловна

Косовска полиција: За новогодишње празнике повећање присуства на „осетљивим“ подручјима

Косовска полиција ангажоваће додатни број припадника Косовске полиције током дочега Нове године, а у оквиру посебног оперативног плана – саопштено је из КП-а.

За управљање безбедносном ситуацијом КП је припремила план „Крај године – 2023. и почетак 2024. године“ што подразумева додатно ангажовање Косовске полиције, повец́ање присуства на улицама, отвореним просторима, посећеним локацијама, али и на локацијама са „мешовитим“ становништвом – наводе из КП-а.

„Предузимање превентивних полицијских мера како би празници на крају године протекли без инцидената, подразумевац́е и предузимање законских мера против евентуалних незаконитих радњи и борбу против негативних појава које изазивају нестабилност у земљи у било којој мери која угрожава ред, мир и јавну безбедност, где ц́е присуство полиције бити повец́ано широм Републике Косово, укључујуц́и осетљива подручја, посебно на оним локацијама са мешовитим становништвом“ – додају.

Косовска полиција је, у оквиру овог плана, такође предвидела повец́ање присуства на путевима и контролу саобрац́аја.

Апелују на све грађане да поштују законске одредбе, саобрац́ајне знакове и придржавају се услова на путевима и да не управљају возилима под дејством алкохола.

Апел су упутили и родитељима – да буду опрезнији у спречавању неправилне употребе пиротехничких средстава од стране деце, како би се избегла опасност коју могу изазвати експлозивне направе/ватромет, јер су, додају – забележени инциденти са озбиљним последицама.

Додаји и да ће предузети све хитне законске радње где год примете да је коришц́ено оружје или друга недозвољена средства која угрожавају безбедност наших грађана.

Извор: Радио Контакт плус; Фото: Профимедиа

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон