КосовоКултураНасловна

Лена Јосифовић – таленат на клавиру, добитник награде на Музичком такмичењу „Бинички“

На 12. Регионалном такмичењу музичких школа у Београду, Лена Јосифовић, ученица Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Лапљем Селу освојила је прву награду, а поред тога и специјалну награду за најперспективнијег младог пијанисту.

„Трудимо се да на најбољи начин представимо наш образовни систем на Косову и Метохији. Што се награда тиче, Лена је недавно на тамичењу освојила прву награду, укупно 100 бодова и посебну награду за најперспективнијег младог пијанисту. То представља огромну част и примећује се да имамо квалитетну децу која су заинтересована и која раде на свом унапређивању. Пре тога смо имали такмичење у Музичкој школи у Београду и ту је такође Лена освојила прву награду. Поред ње, Данијел Еминовић освојио је прву награду. Морам напоменути, да је након после ратних дешавања први пут да средња музичка школа учествује на тамичењима. Наставићемо и даље да се трудимо и радимо са нашом децом“ казао је Немања Ђорђевић, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница.

„Освојила сам две награде са пласманом на првом месту на тамичењима. Трема је била пристуна током такмичења, али сам успела да је савладам већ током првог такмичења и током другог ми је било пуно лакше. Музику сам заволела од малих ногу, слушајући најпре дечије песмице, а свирање клавира уз помоћ моје мајке, која је иначе наставница у Музичкој школи. Сасвим спонтано уписала сам Музичку школу и тако кренула да развијам своје музичке способности. Музика ме је одушевљавала и временом сам заволела клавир“ – казала је десетогодишња Лена гостујући у нашен програму.

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ готово на сваком музичком такмичењу осваја признања и награде, а судећи по талентима који су ученици ове школе, тако ће бити и у будућем периоду.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон