ВестиКосовоНасловна

Четврт века од убиства у кафићу „Панда“, злочин за који нико није одговарао

Пре 25 година, у кафићу „Панда“ у Пећи, двојица маскираних нападача убила су шесторицу српских младића. У терористичком нападу, рафалном паљбом, испаљено је око 60 метака. Иако истрага траје већ годинама, из Тужилаштва за организовани криминал још нема одговора ко је и зашто пуцао у „Панди“. Најављен је наставак прикупљања доказа и података важних за расветљавање тог злочина.

Двојица маскираних убица упала су у кафић „Панда“ и усмртили пет средњошколаца и једног студента.

Парох пећки Драган Радовановић служио је помен убијеним српским младићима у кафићу „Панда“ на гробном месту Драгана Трифовића.

Опелу на православном гробљу у Пећи присуствовала је, и запалила свећу, сестра настрадалог Драгана Трифовић са супругом. 

Тела петоро осталих младића њихови родитељи пренели су у централну Србију.

Убијени су Иван Обрадовић (15), Зоран Станојевић (18), Вукота Гвозденовић (16), Светислав Ристић (18), Иван Радевић и Драган Трифовић (18).

Смртовница са њиховим фотографијама и данас је на улазним вратима Пећке патријаршије.

„То је било стрељање, то је био масакр. То ко је урадио. То је монструм урадио, урадио је болесни ум“, рекла је пре неколико година Милена Радевић, мајка убијеног Ивана након парастоса служеног на градском гробљу у Пећи.

Председник Србије Александар Вучић је у више наврата говорио да постоје „одређене информације“ о убиству у Пећи, а родитељи убијених већ дуже време су у контакту са Тужилаштвом за организовани криминал у Београду.

Истрага о том злочину је покренута тек 12. маја 2016. у Тужилаштву за организовани криминал у Београду.

„Истражне радње су кренуле и очекујемо да нам саопште када ће то бити, сами се питамо“, навео је раније Војислав Трифовић, отац убијеног Драгана.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон