Косово

Лучић: Укидање динара би отежало живот Србима на Косову и Метохији

Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић изјавио је да би укидање динара отежало живот Србима на Косову и Метохији, а посебно онима који су најугроженији.

„То није била тема мојих разговора са амбасадорима у Приштини, али сам стекао утисак да имају велику резерву према тој одлуци приштинске администрације, јер она погађа најугроженије грађане“, рекао је Лучић за ТВ Пинк.

Додао је да му се чини, да иако се избори на Косову и Метохији одржавају почетком следеће године, да је Аљбин Курти већ ушао у преизборну кампању, те да има утисак да ће слични неконтролисани поступци против српског народа и српских компанија само наставити и интензивирати се.

Истакао је да је задовољан недавним састанцима које је имао у Приштини и најавио да у Приштину поново иде 5. фебруара како би разговарао са оним амбасадорима са којима састанци нису одржани.

„Задовољан сам јер смо имали прилику да амбасадорима објаснимо намере Куртијеве администрације, која врши притисак на нашу компанију од када је дошла на власт а он је кулминирао у августу, када су покушали да нас искључе“, навео је Лучић.

Нагласио је да је тај покушај пропао, а приштинска администрација сада иде на план Б, који значи да Телеком, односно његову ћерку фирму на КиМ, ограниче у пословању тако што ће му узети кабловске операторе које је Телеком преузео у српским подручјима 2019. године.

Према његовим речима, недодељивање треће мобилне лиценце Телекому на Косову и Метохији представља кршење Бриселског споразума.

„Они то 10 година намерно не решавају, фактички држе два њихова кабловска мобилна оператера и не дају нама лиценцу јер знају да када ми једном добијемо лиценцу да ћемо врло брзо постати први“, рекао је он.

Лучић је оценио да је на делу покушај Куртијеве администрације да ограничи и отежа рад Телекома Србије.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон