ДруштвоНасловна

Магдалена Савић, Хелена Инић и Милица Лазић за дочек Православне Нове године наступале у Бањалуци

У организацији Удружења естрадних уметника Косова и Метохије младе наде са централног Косова Магдалена Савић, Хелена Инић и Милица Лазић за дочек Православне Нове године наступале су у Бањалуци. Наступ је био веома емотиван, истакле су младе уметнице, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница.

„Пред наступ смо имале мало трему, која је трајала док нисмо почеле да певамо. Било нам је веома драго што смо певале на тргу у Бањалуци. Морам да истакнем да је било пуно емотивних тренутака где је публика плакала слушајући нас како певамо“, казала је Магдалена Савић, ученица првог разреда средње Медицинске и Музичке школе и додала да је то био један од наступа који ће бити урезан у њеном сећању.

„Било нам је веома пријатно и лепо у Бањалуци. Сви су нас срдачно дочекали и волеле бисмо да опет тамо наступамо“, истакла је Хелена Инић, ученица шестог разреда ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници.

„Имале смо трему пред наступ, али је она брзо нестала када је и публика почела да пева са нама“, рекла је Милица Лазић, ученица седмог разреда основне школе.

Ове младе уметнице певањем су почеле да се баве још од раног детињства, углавном певају изворне песме, а до сада су биле учеснице бројних фестивала са којих су понеле и многе награде. Хелена Инић је на Грачаничким вечерима освојила награду „Први глас Грачанице“, док је на том такмичењу претходне две године са Магдаленом Савић делила друго место.

Магдалена Савић, Хелена Инић и Милица Лазић желе да наставе да се баве певањем и остваре своје снове, а ове године, као и прошле, планирају да поред „Грачаничких вечери“, учествују и на фестивалу „Царски гласови“ који је претходне године одржан у Београду.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон