ДруштвоКосовоНасловна

Малишани и васпитачи предшколске установе „Ђурђевак“ припремају традиционалну ђурђевданску приредбу

Предшколска установа Ђурђевак у Грачаници и ове године традиционално ће организовати Дан ове установе за Ђурђевдан. А деца свих објеката које припадају Ђурђевку окупиће се у Дому културе у Грачаници на централној прослави.

„Ове године централна приредба одржаће се 10.маја с почетком у 11 часова. Тог дана учествујемо сви, односно сви радници ПУ „ Ђурђевак“ и све групе из свих објеката којих има 7. Такође, пре централне имамо и генералну пробу на којој такође учествују сва деца и упознају се са тереном и оне се понављају – рекла је за Јутарњи програм РТВ Грачаница директорка ове установе Радица Парлић.

У 11 часова креће дефиле с платоа испред Општине Грачаница, као и сваке године. Приредба почиње у 12 часова у Дому културе. Надамо се да ће нас време тог дана послужити, али деси се да време буде кишовито. Свако дете је лепо природно, поготову најмлађи узраст, и зато заслужују прилику да прошетају и покажу себе. Тог дана буде шаренолико, водимо рачуна и о декорацији и самим тим креативност дође до изражаја. Ове године декорација ће се мало разликовати управо због новог програма- Године узлета. Приредба сама по себи траје дуже, јер свако дете које долази у вртић добија прилику да учествује у приредби. Обично је дужина саме приредбе око 2 часа, али ове године смо планирали да је мало скратимо. Одабрали смо 10. мај, зато што је 6.мај нерадан дан и на тај начин родитељи и други посетиоци имаће времена да погледају приредбу. Заказали смо термин и захвални смо Дому културе који нам  сваке године излази у сусрет. Захваљујемо се и родитељима са којима имамо итекако добру сарадњу који такође учествују у припремама – рекла је Парлић

„Што се тиче новог објекта у Бадовцу, надамо се добром одзиву деце. Објекат је саградила Канцеларија за КиМ и задовољни смо како је објекат саграђен и сређено је двориште око самог објекта. Следећа ствар која је потребна јесте опремање самог вртића и почетак рада. Потреба за новим објектом се створила управо зато што имамо и децу која долазе из Бадовца и Сушице у наш објекат у Грачаници и на овај начин им олакшавамо превоз деце“ – каже Парлић.

Ускоро ће предшколска установа Ђурђевак почети користити нове просторије и у Грачаници, остало је само да се уведе струја и да се малишани и васпитачи пребаце у нове просторије.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон