Косово

Мештани Велике Хоче, Ораховца и Гораждевца уживали у наступу Куд-а „Копаоник“ из Лепосавића

У препуној сали Дома културе у Великој Хочи, КУД ,,Копаоник“ из Лепосавића, представио се играма из Старе Србије у богатом  културно-уметничком програму, под називом „Бела недеља у Великој Хочи и Ораховцу“.

Бројни мештани Велике Хоче, Ораховца, Гораждевца, овацијама и бурним аплаузима, наградила је уметнички приказ овок реномираног друштва из Лепосавића,

У програму су учествовали и млади фолклораши из Велике Хоче и Ораховца.

КУД „Божидар Мицић“ из Велике Хоче основан је још 1978. године, однедавно је поново почео са радом, а пред бројном публиком, се као некада, представио у најлепшем светлу.После вишегодишње паузе, поново је покренута дечја секција младих фолклораша, а рад КУД-а недавно је помогла и Канцеларија за КиМ набавком нових ношњи.

Овакви догађаји су некада били чести у Великој Хочи, а бројна публика показује колико јој овакви садржаји недостају,  рекао јеуметнички директор КУД-а „Копаоник“, Ђорђе Лакушић.

„Публика је уживала и аплаузима у више наврата показала недостатак оваквих програма који зближавају људе, међусобно крепе и дају снагу да истрајемо у овом свету неправде и понижења“, нагласио је Лакушић.

Извор: ТВ Мост; фото: Радио Гораждевац

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон