Косово

Петковић: Поновили смо наш предлог, али без решења; Очекујем нови позив за 10 дана

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је делегација Београда током данашње рунде дијалога изнела свој избалансирани предлог за решење проблема платног промета, али да Приштина није спремна на компромис.

„Поновили смо наш избалансиран предлог који подразумева избалансирано решење. Још један састанак о томе нам предстоијим, видећемо како ће се ствари развијети“, рекао је Петковић новинарима у Бриселу и најавио да за 10-ак дана очекује нови позив специјалног изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака на тему динара и плаћања.

Он је рекао и да је искористио прилику да још једном укаже на тежак положај Срба на Косову који не могу да подижу своја примања, што доводи у питање њихов свакодневни живот.

Он је казао и да се заложио да се формира ЗСО, тим пре што је прошло више од 4.000 дана како је Приштина ставила потпис на споразум који то подразумева.

„Све што нам се дешава не би се дешавало да имамо ЗСО“, рекао је Петковић.

Нагласио је и да је Београд посвећена страна и да тражи решења у оквиру дијалога, а да потези премијера приштинских институција Аљбина Куртија не могу да допринесу нормализацији односа.

„Морамо да тежимо компромису инстистирамо на томе и да се нађе решење у оквиру доијалога како бисно очували мир и стабилност“, нагласио је Петковић.

Извор: Т а н ј у г; Фото: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон