Косово

Миладинов: Обезбедити бољу здравствену заштиту на целом простору КиМ

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов посетила је данас Клиничко-болнички центар Косовска Митровица. “Овде сам да видим шта је то потребно додатно да се уради како би наш народ, али не само овде на северу, него на целом простору Космета имао још бољу здравствену заштиту”, истакла је Миладинов.

Миладинов је рекла да је у претходном периоду доста уложено у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици.

„Ја сам овде да видим шта је то потребно додатно да се уради како би наш народ, али не само овде на северу, него на целом простору Космета имао још бољу здравствену заштиту. У наредном периоду обиласка посетићу основне школе, које су у делокругу Министарства просвете Србије. Канцеларија са Министарством просвете ради на унапређењу образовно-васпитног процеса и система, али и побољшања услова ђака, ученика, студената, предшколаца на овом простору. У нардним сатима боравићу овде на северу и погледати шта је то неопходно за побољшање свих ових наведених услова“, поручила је Миладинов.

Директор КБЦ Косовска Митровица Златан Елек захвалио се за сав уложен труд да би српски народ опстао и остао на Косову.

„Дугујемо велику захвалност госпођи Светлани Миладинов и господину Петру Петковићу, директорау Канцелраје за КиМ за сав труд који улажу да би српски народ опстао и остао на овим просторима, што је циљ и сврха не само Канцеларије за КиМ него и Владе Србије, ресорних министарстава и присника Србије. Ми смо данас угостили Светлану Миладинов која је обишла нову зграду Физијатрије, договорили смо се о даљим корацима снабдевања КБЦ како с савременим и софистицираним инструментима и медицинским апаратима, тако и са свим осталим што нам је неопходно“, рекао је Елек.

Ова здравствена установа, истакао је Елек, успешно наставља са радом захваљујући континуираној подршци Србије. „У сваком случају и за време короне, а и сада Канцеларија за КиМ нам излази у сустрет са свиме што нам је неопходно и фактички би било незамисливо да ми постојимо овде не само да није Канцеларије за КиМ, него и Владе Сбије и ресорних министарстава“.

Изразио је наду да ће посете представника Канцеларије за КиМ и Владе Србије бити континуиране.

„Оне не зависе само од Канцеларије за КиМ, већ, нажалост, зависе и од привремених власти у Приштини. Мислим да ће у наредном периоду бити још више разумевања с обзиром на то да су почетни кораци учињени што се тиче снабдевања лековима и да ћемо у неком континуитету доћи до неког компромисног решења које је одрживо за српску заједницу на територији КиМ”, рекао је Елек и додао: “Ви знате ако некоме онемогућите лечење да му онемогућавате и право на живот, а верујем да до тога неће доћи“.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон