КосовоНасловна

Српска Листа: Куртијев режим жели да по принципу блицкрига протера српске институције, СПЦ и српски народ

Талас затирања свега српског на Косову и Метохији под диригентском палицом Аљбина Куртија и уз гласно ћутање међународне заједнице настављен је данас упадом у Привремене органе општина Пећ, Исток и Клина – наводи се у саопштењу Српске Листе.

 Уз брутални упад десетене до зуба наоружаних специјалаца у мирна српска села Куртијев режим спроводи етничко чишћење српских средина на Косову и Метохији док Европска унија ћути, а КФОР ни на који начин не реагује иако има обавезу да заштити мир, сигурност и слободу свим грађанима без обзира на националност. 

 Очигледно је да Куртијев режим жели да по принципу блицкрига протера српске институције, Српску православну цркву и српски народ користећи пасивност Западаних ценатар моћи, које српски народ сматра директним саучесником у овим антисрпским акцијама режима у Приштини. 

 Позивамо српски народ да остане миран и суздржан како не би дали повод окупационим фалангама да користе силу и хапсе поштене и часне српске домаћине, упадају у српске домове и угрозе безбедност својих породица. 

Колико год нам свима било тешко, морамо да сачувамо присебност и једни друге, јер ни ово зло неће довека трајати.

 Деловање Приштине треба посматрати као деловање окупатора и никако другачије, јер режим у Приштини не поштује ни сопствене законе и правила којима се гарантују права српског народа. 

 Позивамо и нашу државу да најхитније реагује и захтева од Европске уније и КФОР да спречи Куртија у обрачуну са српским народом на овим просторима јер се овај зулум не може трпети те ће довести до егзодуса српског народа са својих вековних огњишта – наводи се у саопштењу Српске Листе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон