Косово

Миладинов у обиласку севера Косова: Ми смо ту и бићемо ту, надам се да то људи осећају

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов поручила је, у оквиру посете општинама Звечан и Северна Митровица, да Канцеларија за КиМ наставља да подржава све здравстевне и образовне институције на Косову, како би се народ осећао боље и сигурније.
Миладинов је казала да у оквиру посете северу Косова наставља обилазак здравствених и образовних установа.

„Канцеларија за КиМ је и у протеклом периоду, а и у наставку свог рада подржава и образовне и здравствене установе. У претходном периоду здравствене установе, односно Дом здравља Звечан обновила је неке своје дотрајале уређаје и заменили смо их савременим. Погледала сам и видела, заиста је било неопходно јер се користе. Грађани су задовољни, јер смо попричали са народом који је дошао. У сваком случају, то је један начин да Канцеларија за КиМ сву своју енергију и снагу запослених усмери ка томе да се наш народ овде осећа боље, сигурније, али и да има здравствену заштиту на вишем нивоу и да не заостају са здравственом заштитом у ужој Србији. Ми смо ту, бићемо ту, надам се да то људи осећају“, поручила је Миладинов.

Канцеларија за КиМ наставиће да улаже, додаје она, упркос свим проблемима са којима се среће.

Директор Дома здравља Звечан др Иван Васић је казао да је свим запосленима велико задовољство и част због посете помоћнице Канцеларије за Ким Светлане Миладинов.

„Она се уверила да су све донације које смо добили од државе Србије у функцији и сврсходне, али и да служе на добробит грађанима. Ово је наставак једне успешне сарадње а имамо и обећање да тако настављамо и убудуће. Проблеми који постоје, решиће се, али је важно да ми имамо подршку наше државе Србије и да настављамо да радимо успешно“, казао је он.

Миладинов се након посете КБЦ Косовска Митровица, ОШ “Бановић Страхиња” у Бањској, ОШ “Свети Сава” у Жеровници и Дому здравља Звечан, упутила у Северну Митровицу где је обишла ОШ “Бранко Радичевић”, Медицинску школу са домом ученика и ОШ “Свети Сава”.

У оквиру обласка, Миладинов је попричала са руководиоцима ових установа, како би се што боље упознала са резултатима рада, али и проблемима са којима се срећу.

Њену посету Северној Митровици су испратили, председник привременог органа Косовске Митровице Иван Запорожац, председник Српске листе Златан Елек, као и чланови Игор Симић и Немања Бишевац и начелник школске управе Косовске Митровице Блажо Драговић.

Извор: Косово Онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон