КосовоНасловна

Миладинов: Улагаћемо у школе јер деца су будућност

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов обишла је породицу Спасић из Племетине и петочлану породицу Ристић у Бабином Мосту. Миладинов је поручила да ће Канцеларија за КиМ и држава Србија улагати у школе на КиМ и младим брачним паровима давати подстицај јер, како је рекла, деца су овде будућност.

„Уверили смо се да су ове породице веома скромне. Биле су позване од стране општина да као млади брачни парови добију своје прво запослење и тиме обезбеде себи и својим породицама останак и опстанак на простору КиМ. Међутим, ово нису породице које су чекале посао, већ се породично баве пољопривредом“, рекл а је Миладинов.

Она је истакла да су супружници Ристић обоје факултетски образовани и добили су понуду за посао који ће им пружити додатну сигурност.

,,Канцеларији за КиМ много значи када видимо да су породице радне, вредне, педантне и када видимо да имају дивну децу. То нам је показатељ да оно што радимо вреди и да је њихов останак знак да Србија овде има будућност“, поручила је Миладинов.

Током посете централном Космету, Миладинов је обишла и школе на овом подручју.

„Посетила сам школе у Бабином Мосту, Племетини и Прилужју. Разговарали смо за запосленима о свакодневним проблемима али и о потребама школа за боље, савременије извођење наставе“, рекла је Миладинов и додала да се подршка и помоћ Канцеларије за КиМ до сада базирала на информатичкој опремљености школа док ће фокус ове године бити на стварању бољих услова како би деци боравак у школи био пријатнији уз савремена наставна средства.

Миладинов је најавила и улагања у ентеријер школа, кабинете и поручила да ће Канцеларија за КиМ учинити све како би деца имала бољи живо јер како је навела деца су будућност.

Томислав Ристић рекао је да подршка Канцеларије за Косово и Метохију младима много значи за живот на КиМ.

,,Надамо се да уз подршку Канцеларије за КиМ, Владе Србије и општине Обилић створимо боље услове и останемо и опстанемо на овим просторима“, поручио је Ристић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон