КосовоНасловна

Теодосије: Када се осећамо најслабијима, тада смо најсигурнији јер је Бог близу нас

Владика рашко-призренски Теодосије поручио је да су српски народ и православни верници на Косову и Метохији данас у веома тешком положају, али да би требало да подршку пронађу у богу и светој литургији.

„У ситуацијИ када многи окрећу главу од нас, многи пријатељи и многи народи, када су се надвили црни облаци над нама, када је наш народ преплашен, када му прети опасност са свих страна, не само једна опасност, него много њих, а највећа је да нестанемо са ових простора, свог огњишта, оно што нам је бог оставио је да служимо њему и служимо свету литургију“, наводи у беседи владика Теодосије.

И данашњи дан, када су се у манастиру Драганац сабрали верници, то потврђује, јер и господ је рекао иштите царско небеско, а све друго ће Вам се придодати.

„И рекао је, имаћете невоље у свету, али се не бојте, „јер сам ја са вама. Мене су гонили и вас ће гонити“. То је рекао господ својим ученицима“, подсетио је владика Теодосије и нагласио да се те речи потврђују кроз читаву историју цркве божје.

Али, наша нада је управо у господу.

„И ми знамо да оно што највише можемо да учинимо у овом тренутку је да служимо господу, да будемо сви једна душа, једно биће, да будемо једно srcе, један ум, у господу нашем и онда смо тело Христово, онда смо најјачи, јер је господ са нама“, поручио је Теодосије.

Нема ништа важније од тога да се и даље сабирамо у храмовима божјим, каже владика и додаје да не треба да се уздамо ни у себе, ни људе, ни народе овога света, јер је све то пролазно и варљиво.

„Већ да се уздамо у бога и силу божју. Онда када се осећамо најслабијим, да смо у највећој опасности, онда смо најсигурнији, браћо и сестре, јер је бог близу нас. И онда ће нас бог заштити“, поручио је верницима владика рашко-призренски Теодосије, после литургије у манастиру Драганац у Косовском Поморављу, поводом празника Света три јерарха.

Извор: РТВ Пулс

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон