Косово

Милорад Арлов сутра на Јарињу уручује стипендије деци са Косова

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бања Луке, Милорад Арлов, у суботу 27. априла у 11 часова уручиће на Јарињу седам четворомесечних стипендија у вредности 2.800 евра за седморо српске деце са Косова, наводи се у саопштењу Одбора.

Захваљујући донаторима из Републике Српске пуних осам година Одбор стипендира српску децу на Косову. Ради се о деци из Косовке Каменице, Новог Брда, Гњилана, Косовске Митровице, Звечана и Лепосавића, из вишечланих породица, социјално угрожених породица, болесној деци, деци и малдима са потешкоћама у развоју и деци самохраних мајки.

„Посљедњих неколико година уручујем ову донацију на Јарињу и административним прелазима јер ми је забрањен улазак на Косово и Метохију. Ни овај пут није одговорено из канцеларије Приштине у Београду на моју молбу, коју сам послао 23. априла, за улазак на „Косово“ да ми дозволе верску и хуманитарну посету“, рекао је Арлов. 

ПУ Приштина му је 26. јуна 2020. године први пут забранила улазак и од тада више пута одбијала молбу Арлова да му скину забрану и дозволе улазак на Косово.

Извор: ТВ Мост, Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон