КосовоНасловна

Министарство одбране Србије позвало међународну заједницу да одмах заустави прљаву медијску кампању Приштине усмерену против Србије и њених званичника

Министарство одбране Србије позвало је међународну заједницу да неодложно реагује како би се зауставила, како је наведено, запаљива и прљава медијска кампања приштинског руководства усмерена према Републици Србији и њеним званичницима.

Реагујући  на нове оптужбе које је изнео косовски премијер Аљбин Курти поводом догађаја у Бањској, Министарство одбране је категорично  одбацило ,,гнусне и беспризорне лажи које је изнео Курти“.

,,Наглашавамо да је у интересу очувања мира и стабилности на Косову и Метохији од кључног значаја да се привремене институције у Приштини приморају да одмах прекину свакодневни терор над српским становништвом, имплементирају све досадашње споразуме и одмах формирају Заједницу српских општина. Дрске лажи, увреде и клевете које Курти свакодневно пласира у склопу прљаве медијске кампање против државе Србије и њеног руководства у потпуности разобличују његове намере да разори сваку шансу за смиривање тензија у нашој јужној покрајини“, наводи се у саопштењу Министарства одбране Србије.

Наглашено је и да ће Министарство и Војска Србије остати посвећени  очувању безбедности и мирног живота свих грађана Србије.

,,Уверени смо да су данашњи, као и низ досадашњих клеветничких иступа представника привремених приштинских институција, недвосмислен доказ у чијем интересу је изазивање хаоса и насиља, а у чијем очување мира, наставак дијалога и постизање политичког решења кризе на Косову и Метохији“, закључује се у саопштењу.

Иначе, Курти је данас изјавио да је ,,напад у Бањској организовао клан из Новог Сада, на чијем је челу министар одбране Србије Милош Вучевић“

Извор: Саопштење / Министарство одбране / ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон