KosovoNaslovna

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo međunarodnu zajednicu da odmah zaustavi prljavu medijsku kampanju Prištine usmerenu protiv Srbije i njenih zvaničnika

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je međunarodnu zajednicu da neodložno reaguje kako bi se zaustavila, kako je navedeno, zapaljiva i prljava medijska kampanja prištinskog rukovodstva usmerena prema Republici Srbiji i njenim zvaničnicima.

Reagujući  na nove optužbe koje je izneo kosovski premijer Aljbin Kurti povodom događaja u Banjskoj, Ministarstvo odbrane je kategorično  odbacilo ,,gnusne i besprizorne laži koje je izneo Kurti“.

,,Naglašavamo da je u interesu očuvanja mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji od ključnog značaja da se privremene institucije u Prištini primoraju da odmah prekinu svakodnevni teror nad srpskim stanovništvom, implementiraju sve dosadašnje sporazume i odmah formiraju Zajednicu srpskih opština. Drske laži, uvrede i klevete koje Kurti svakodnevno plasira u sklopu prljave medijske kampanje protiv države Srbije i njenog rukovodstva u potpunosti razobličuju njegove namere da razori svaku šansu za smirivanje tenzija u našoj južnoj pokrajini“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Naglašeno je i da će Ministarstvo i Vojska Srbije ostati posvećeni  očuvanju bezbednosti i mirnog života svih građana Srbije.

,,Uvereni smo da su današnji, kao i niz dosadašnjih klevetničkih istupa predstavnika privremenih prištinskih institucija, nedvosmislen dokaz u čijem interesu je izazivanje haosa i nasilja, a u čijem očuvanje mira, nastavak dijaloga i postizanje političkog rešenja krize na Kosovu i Metohiji“, zaključuje se u saopštenju.

Inače, Kurti je danas izjavio da je ,,napad u Banjskoj organizovao klan iz Novog Sada, na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević“

Izvor: Saopštenje / Ministarstvo odbrane / TV Most

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button