НасловнаСрбија

Мојсиловић са Пичом: Кфор једини гарант безбедности српског становништва на КиМ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић пренео је специјалном изасланику одбране Уједињеног Краљевства за Западни Балкан Стјуарту Пичу, који је у званичној посети Србији, да се Војска Србије доследно придржава Кумановског споразума и Кфор препознаје као јединог гаранта безбедности српског становништва на КиМ.

На састанку, којем је присуствовао и амбасадор Уједињеног Краљевства у Србији Едвард Фергусон, размењена су мишљења и ставови о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету, с тежиштем на ситуацији на Косову и Метохији, саопштило је Министарство одбране. 

Генерал Мојсиловић је посебно истакао да се Војска Србије доследно придржава Војно-техничког споразума и да, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација и свим потписаним споразумима, Кфор препознаје као јединог гаранта безбедности српског становништва и заштите нашег националног, културно-историјског и верског наслеђа на простору Косова и Метохије.

У том смислу је изразио очекивање да ће међународне снаге безбедности у Покрајини потпуно и непристрасно спроводити свој мандат и реаговати на сваки покушај угрожавања безбедности грађана. 

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон