Друштво

Музички центар у Племетини окупио велики број младих Рома

Много је заинтересованих младих Рома, који посећује Музички центар у Племетини. Овај центар тренутно похађа 64 ученика од 8 до 16 година, који су подељени у више група.

Дими Мустафа, оснивач Музичког центра истакао је, у изјави за ромску редакцију РТВ Грачаница, да деца овде могу да науче да свирају пиано гитару, канон и певање.

“Трудим се да деци укажем на важност образовања и то је једини разлог зашто ми радимо само викендом, јер ће деца, поред музике, имати довољно времена за редовне школске активности и учење. Како би поспешили наш рад потребан нам је већи простор, јер се тренутно налазимо у приватној кући, која је мала за овај број ученика. Оно што је важно истаћи то је да имамо све инструменте, као и сву пратећу опрему тако да деца имају све услове да науче све о музици и самим инструментима”, казао је Мустафа.

“Са децом предано радим и заједно стварамо мизику, тако да смо већ почели да припремамо наш мали албум. Тренутно имамо три песме, где у првој песми позивамо другаре да се придруже нашем центру, док друга говори о мајци, њеном труду, раду и храбрости, а трећа песма се зове “Можеш и ти”, којом поручујемо деци да могу да остваре своје снове. Поред тога, поручујемо им и да буду слободни као лептири, снажни као стене и паметни као слонови, јер њихово време сада почиње. Све текстове за песме радим заједно са нашом децом”, нагласио је Мустафа.

Он је казао да ће промоција песме “Можеш и ти” бити 31. децембра. Када су планови за наредну годину у питању, Мустафа је истакао да имају у плану проширење пројекта и на општину Грачаница, јер је пуно Рома који су заинтересовани за школу музике.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон