КосовоНасловна

На припремном рочишту у Приштини оптужени Срби изјаснили се да нису криви

Четворици Срба осумњиченим за тероризам, Милуну Миленковићу, Дејану Пантићу, Александру Влајићу и Миомиру Вакићу, данас у Основном суду у Приштини одржано је почетно рочиште на суђењу. Оптужени су се изјаснили да нису криви за кривично дело које им се ставља на терет.

„Завршено је припремно рочиште. Сви окривљени су се изјаснили да се не осећају кривим. Сада одбрана има рок од месец дана да изјави приговоре на оптужницу, на комплетне или поједине доказе и списе предмета. Први утисак одбране је да оптужница није поткрепљена доказима“, изјавио је адвокат Дејана Пантића,  Љобомир Пантовић.

Он је нагласио да је интересанто да Тужилаштво није предложило ниједног сведока који би потврдио наводе оптжнице, а чак није предложено ни да се саслушају окривљени.

Адвокат Минула Миленковића Лунета, Предраг Миљковић истакао је да је од Тужилаштва и суда затражио да његов клијент, уз јемство, буде пуштен да се брани са слободе.

 „Ја сам као бранилац Милуна Миленковића пре почетка претреса поднео суду прецизирани предлог по питању јемства. Ми смо сада понудили нешто већи износ, односно оставили смо слободно да Тужилаштво и суд наведу који је износ непходан да би се такво једно јемство усвојило. Подсећам, да је он једини који се у овом поступку брани из притвора и сматрамо да би било поштено и фер да се ова мера јемства усвоји, да му се укине мера судског притвора како би своју одбрану изнео са слободе“, казао је адвокат Предраг Миљковић.

Судија Ветон Куртај је саопштио да ће о том предлогу одлучити Апелациони суд, а да до тада Миленковић остаје у притвору.

Читањем оптужнице и изјашњавањем оптужених рочиште је завршено, а следеће ће судија тек заказати.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон