КосовоНасловнаПолитика

Настављено суђење Милораду Ђоковићу

Испитивањем сведока пред судским већем Основног суда у Приштини, данас је настављено суђење Милораду Ђоковићу из Витомирице код Пећи, оптуженом за наводни ратни злочин почињен у периоду од 1998. до 1999. године у селу Оздрим код Пећи.

Ђоковића оптужница терети да је заједно са српским снагама безбедности учествовао у малтретирању, пљачки, пребијању и убиствима цивила албанске националности.

Адвокат одбране Василије Арсић каже да су данашњи сведоци уговорили чињенице које више иду у корист одбране, него што осуђују његовог брањеника.

„Данас је био наставак доказног поступка, саслушали смо два сведока по предлогу тужилаштва. Сведоци су издали своје виђење, ни један од сведока није директно поменуо Ђоковића као извршиоца ратног злочина, што за одбрану то мало даје ветар у леђа, јер ако се настави овај темпо сведочења ипак се надамо да ће доћи до правде и да ће на крају судија имати правилан закључак о оптужењу који је поднело специјално тужилаштво“, истиче Арсић.

Годинама пре хапшења Ђоковић је био једини Србин који је остао да живи у Витомирици, што сигурно не би чинио да се осећа кривим за злочине који му се преписују, истиче његов адвокат.

„Његова мука и патња почињу с решавањем имовинског питања у Витомирици. Један од сведока који је био на првом саслушању  јасно је говорио о томе да је Ђоковић заузео неко имање од његовог прадеде и од тада почиње његова мука. Одузето му је имање од стране општине Пећ, без икакве надокнаде“, наглашава адвокат.

Ђоковић је ухапшен јуна 2022.године под оптужбом за наводни ратни злочин.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон