Косово

Настављено суђење Слађану Трајковићу, одбрана и породица очекују да се врло брзо утврди да су оптужбе неутемељене

Пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини  настављено је  испитивање сведока у случају Слађана Трајковића кога Специјално тужилаштво терети за наводни ратни злочин почињен над цивилним становништвом у периоду од 1998. до 1999. године у општини Вучитрн. 

Адвокат Дејан А. Васић изјавио је да је и сам Трајковић узео учешће у испитивању сведока и да се нада да ће то допринети при утврђивању истине.

Васић је по завршетку данашњег претреса истакао да је одбрана пред већем добила мало бољи третман и да је јако битно што је данас и Трајковић узео учешће у испитивању сведока.

„Судија је уважио неке предлоге које смо имали, нарочито у погледу неке документације и изјава сведока које нам нису биле достављене раније. Судија је наложио да се та документа прибаве и ја очекујем да ће та документа бити обезбеђена за наредну расправу. Слађан је узео учешће данас у испитивању сведока, мислим да је битно допринео утврђењу истине у погледу неких истражних радњи које су раније спроведене“, рекао је Васић.

Он је додао да одбрана, али и породица Слађана Трајковића, очекују да се, у једном ефикасном поступку, врло брзо утврди да су оптужбе неутемељене.

Адвокат Јелена Кривокапић, такође један од бранилаца Слађана Трајковића, истакла је да ће одбрана 14. марта наставити са испитивањем сведока.

„Ми као браниоци имамо сада ту обевазу да добро испитамо и да постављамо питања једном од сведока кога је данас тужилаштво испитивало. Имаће ту доста питања за њега, настављамо борбу. Данас су испитана два сведока, с тим што је прошли пут један од сведока био саслушан само од тужилаштва, да бисмо ми данас наставили да постављамо питања“, рекла је Кривокапић.

Извор: Косово онлајн; фото: скриншот

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон