Косово

У Цркви Светог Ђорђа у Звечану обележена је градска слава

Светом литургијом и резањем славског колача у цркви Светог Ђорђа у Звечану, у присуству  верника и општинских челника, обележана је градска слава, која се традиционално прославља прве недеље након Ђурђевдана.

Поводом градске славе, у цркви Светог Ђорђа у Звечану, у присуству верног народа и званичника ове општине служена је Света литургија.

Протојереј ставрофор Богомир Стевић пожелео је присутнима здравља и мира, оно што је најпотребније свима нама а посебно, како је рекао, ,, званичним оцима који се у овом тренутку боре са разним искушењима“.

„Надам се да ће издржати, заједно са нашим народом да остану, опстану на овим светим просторима, да знају дас у на своме и да имају Бога изнад свега у себи у сваком моменту и да ово што имамо овде, припада нама и никоме другоме. Ако сами не сачувамо ово, ако немамо стрпљења и трпљења и Бога уз себе, нећемо се одржати, а ако одемо, ништа нисмо урадили“, поручио је Стевић.

Након свете тајне причешћа изрезан је славски колач. Са жељом да наредну дочекају у здрављу и миру на својим вековним огњиштима, славу је честитао члан Општинског већа Рајко Томашевић.

,,У име Већа Општине Звечан свим грађанима честитам славу да је славимо дуго година. Уједно желимо да деца овде што више играју и смеју се са нама заједно”, поручио је Томашевић.

Традиционално, општина Звечан, свог заштитника Светог Ђорђа обележава у првој недељи по Ђурђевдану.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон