КосовоНасловна

Нова рунда дијалога Београда и Приштине, Петковић у Бриселу

Делегација Београда предвођена директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем разговараће у Бриселу у оквиру дијалога са Приштином.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић допутовао је са тимом од 18 експерата у Брисел, где се данас одржава нова рунда дијалога са Приштином под покровитељством ЕУ.

Предвиђени су разговори о Статуту ЗСО, енергетици, несталима.

Почетак разговора експертске делегације Београда са специјалним изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком планиран је за данас у 09.30 у згради Европске службе за спољне послове.

Петар Петковић је раније, након састанка председника Александра Вучића и Мирослава Лајчака у Београду, изјавио да разговори о статуту ЗСО треба да дају одговоре на који начин ће се решити бројна важна питања која се односе на заједницу, а пре свега на који начин ће бити решена извршна овлашћења која ЗСО има, у складу са споразумима који су потписани 2013. и 2015. године.

„То се односи и на здравство и школство и просторно планирање и сва друга важна питања. Београд има пуно право да финансира све те институције кроз ЗСО“, истакао је Петковић.

Две стране су претходно биле у Бриселу 26. октобра и тада су одржани одвојени састанци председника Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија са представницима ЕУ.

Извор: Т а н ј у г, РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон