КосовоНасловна

Новчана казна за двојицу првредника са севера Косова због непријављивања скупа

Привредници са севера Косова, Душан Гашић и Ненад Божовић, новчано су кажњени због непријављивања скупа који је одржан у понедељак у северном делу Митровице.

Они су јуче у послеподневним часовима добили позив од полиције да у својству осумњичених данас дођу у полицијску станицу у северном делу Митровице због дела „уништавање или оштећење имовине“.

Душан Гачић у изјави за Радио Косовска Митровица наводи да он и Ненад Божовић нису организатори скупа, већ само двојица од 50-ак првиредника, колико их је било на скупу који је одржан у понедељак у центру Косовске Митровице, а који су се одлучили да дају изјаве за медије.

„Ми смо се изјаснили да нисмо организатори, да су скуп организовали привредници у договору са грађанима, односно, да је само требало да се изнесе штанд и папири за потписивање петиције. Новинари су на протесту тражили од некога да да изјаву. Ја и Ненад Божовић смо се договорили са неким људима који су били ту, да је најбоље да ми дамо изјаву, зато што нисмо желели да неко каже нешто погрешно, нисмо желели да неко ко је пре тога политички био ангажован, или био укључен у неку политичку причу, да се ова прича везана за петицију не би схватила погрешно. У договору са грађанима и привредницима, одлучили смо да ми будемо ти који ће да дају за изјаву, јер можемо да кажемо конкретрне ствари, које се тичу покретања петиције“ рекао је Гашић.

Гашић додаје да он и Божовић неће платити казну, да ће уложити жалбу, те да су ангажовали адваката.

Привредници и грађани са севера Косова, у понедељак су одржали скуп у северном делу Митровице, на ком је покренута петиција са захтевом да се поново и неометано омогући увоз све врсте робе произведене у Србији. Потписивање петиције трајаће до сутра, након чега ће бити предата косовским званичницима, али и представницима ЕУ и западних амбасада, са којима ће тражити да разговарају.

Извор: Радио Митровица Север

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон