DruštvoNaslovna

Opština Gračanica obezbedila sadnice ukrasnog drveća stanarima zgrada na Padalištu

Na zahtev stanara naselja Padalište, Opština Gračanica je obezbedila sadnice lipe i drugog ukrasnog drveća koje su zasadili ispred zgrada u kojima žive. Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić i direktor javnih službi Vladica Trajković ispred zgrada na u ovom naselju tokom jučerašnjeg dana posadili su sadnicu jele.

Prema rečima stanara koji žive u naselju Padalište inicijativu koju su pokrenuli ne bi uspela da nisu udružili snage kako bi zajednički uredili prostor u kome žive i doprineli ozelenjavanju površina. Stanari ističu da im je u tom cilju veliku podršku pružila Opština Gračanica.

“Ja bih se zahvalio i svim stanarima u naselju Padalište što su pokrenuli inicijativu i plan da uredimo naše naselje. Danas sadimo drveće kako bismo i tokom zime i tokom leta zaštitli naše mališane, a i same zgrade od jakih naleta vetrova“, kazao je Stefan Filipović izrazivši zahvalnost predstavnicima opštine Gračanica na doniranim sadnicama.

„Uređivanje prostora ispred zgrada za sve nas stanare je vrlo značajno. U taj proces smo se uključili gotovo svi stanari i planiramo da uredimo potpuno park ispred zgrada“, istakao je Bojan Sekulić.

Stanari ovog naselja rekli su da ovo nije prva inicijativa koju pokreću, nedavno su sami napravili letnjikovac gde će moći da provode slobodno vreme sa prijateljima i komšijama, a da im ostaje uređenje i sanacija dečijeg parka, s obzirom da u tri zgrade imaju preko 80 dece.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button