ДруштвоНасловна

Општина Грачаница обезбедила саднице украсног дрвећа станарима зграда на Падалишту

На захтев станара насеља Падалиште, Општина Грачаница је обезбедила саднице липе и другог украсног дрвећа које су засадили испред зграда у којима живе. Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић и директор јавних служби Владица Трајковић испред зграда на у овом насељу током јучерашњег дана посадили су садницу јеле.

Према речима станара који живе у насељу Падалиште иницијативу коју су покренули не би успела да нису удружили снаге како би заједнички уредили простор у коме живе и допринели озелењавању површина. Станари истичу да им је у том циљу велику подршку пружила Општина Грачаница.

“Ја бих се захвалио и свим станарима у насељу Падалиште што су покренули иницијативу и план да уредимо наше насеље. Данас садимо дрвеће како бисмо и током зиме и током лета заштитли наше малишане, а и саме зграде од јаких налета ветрова“, казао је Стефан Филиповић изразивши захвалност представницима општине Грачаница на донираним садницама.

„Уређивање простора испред зграда за све нас станаре је врло значајно. У тај процес смо се укључили готово сви станари и планирамо да уредимо потпуно парк испред зграда“, истакао је Бојан Секулић.

Станари овог насеља рекли су да ово није прва иницијатива коју покрећу, недавно су сами направили летњиковац где ће моћи да проводе слободно време са пријатељима и комшијама, а да им остаје уређење и санација дечијег парка, с обзиром да у три зграде имају преко 80 деце.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон