ВестиЛокалнеНасловна

Обележавање дечије недеље на централном Косову

Обележавање дечије недеље на централном Косову

Под слоганом „Велико srcе деце Србије“ и на централном Косову различитим активностима почело је обележавање недеље деце.

„Као и сваке године, дечија недеља је прва недеља у октобру месецу. У понедељак, свако од васпитача говори о дечија права. Данас је други дан дечије недеље. Захваљујем се и Хитној помоћи који су дошли да покажу деци шта то они раде. Сутра ћемо имати маскенбал, овде у Грачаници у „Краљ Милутин“ школи , а четврти дан деца ће посетити Црвени Крст, док пети дан имаће радионице и бонтон, односно како се понашати у биоскопу и само морам да се захвалим Дому културе на томе. Деца у Лапљем Селу посетиће музичку школу „Стеван Мокрањац“. Свака 6 место где имамо вртиће посећују оно што је најближе због целокупне ситуације“, рекла је Радица Парлић, директорица ПУ „Ђурђевак“.

„Данас деца су првенствено имала контакт са нашим возилом Хитне помоћи и могли су да виде како то заправо изгледа. Упознавали су се са нашом опературом коју ми користимо“ казао је Владица Илић, хитна помоћ Лапље
Село.

Данашњу активност завршили су посетом манстиру Грачаница, а до краја ове недеље припремљен је богат програм за све образовне установе нижих разреда на централном Косову.

Радио Грацаница б.б38205 Грацаница

тел/фаx: +3813864870, +3813864871

wеб: https://www.rtg.rs

тел/фаx: +3813864870, +3813864871

е-маил:ртг@ртг.рс, радиограцаница@yахоо.цом

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон