VestiLokalneNaslovna

Obeležavanje dečije nedelje na centralnom Kosovu

Obeležavanje dečije nedelje na centralnom Kosovu

Pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“ i na centralnom Kosovu različitim aktivnostima počelo je obeležavanje nedelje dece.

„Kao i svake godine, dečija nedelja je prva nedelja u oktobru mesecu. U ponedeljak, svako od vaspitača govori o dečija prava. Danas je drugi dan dečije nedelje. Zahvaljujem se i Hitnoj pomoći koji su došli da pokažu deci šta to oni rade. Sutra ćemo imati maskenbal, ovde u Gračanici u „Kralj Milutin“ školi , a četvrti dan deca će posetiti Crveni Krst, dok peti dan imaće radionice i bonton, odnosno kako se ponašati u bioskopu i samo moram da se zahvalim Domu kulture na tome. Deca u Lapljem Selu posetiće muzičku školu „Stevan Mokranjac“. Svaka 6 mesto gde imamo vrtiće posećuju ono što je najbliže zbog celokupne situacije“, rekla je Radica Parlić, direktorica PU „Đurđevak“.

„Danas deca su prvenstveno imala kontakt sa našim vozilom Hitne pomoći i mogli su da vide kako to zapravo izgleda. Upoznavali su se sa našom operaturom koju mi koristimo“ kazao je Vladica Ilić, hitna pomoć Laplje
Selo.

Današnju aktivnost završili su posetom manstiru Gračanica, a do kraja ove nedelje pripremljen je bogat program za sve obrazovne ustanove nižih razreda na centralnom Kosovu.

Radio Gracanica b.b38205 Gracanica

tel/fax: +3813864870, +3813864871

web: http://www.rtg.rs

tel/fax: +3813864870, +3813864871

e-mail:rtg@rtg.rs, radiogracanica@yahoo.com

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button