Политика

Председник Србије са афричким амбасадорима о резолуцији о Сребреници

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је угостио на ручку амбасадоре афричких земаља, са којима је разговарао о резолуцији о Сребреници, као и о обнављању старог партнерства Србије и афричких земаља.

„О позицијама Србије у погледу резолуције ‘Међународни дан сећања и обележавања геноцида у Сребреници’ са традиционално пријатељским земљама афричког континента. Истакао сам да би усвајање ове резолуције довело до драстичног погоршања односа међу државама у нашем региону, као и да би ова врста преседана довела до ланчане реакције на глобалном нивоу, чиме би се отворили нови сукоби и жаришта са далекосежним последицама“, написао је Вучич на Инстаграм налогу „будућностсрбијеав“.

Навео је да су разговарали и о досадашњим резултатима у процесу обнове старих партнерстава са афричким земљама, чији темељи су, како каже, чврсто постављени на принципима међусобног уважавања и дубоког разумевања.

„Међу темама били су и економски односи, као и интензивирање посета на на о и највишем нивоу, чиме би се уједно ојачао и заједнички наступ у глобалној политичкој арени у циљу промоције слободарског духа и правде у међународној политици, за шта су се и Србија и афричке земље одувек залагале“, истакао је Вучић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон