Косово

Одбор за помоћ КиМ: На Светог Саву 1.600 пакетића за децу на КиМ

Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске, поводом Светог Саве, обезбедио је и честитао славу са 1.600 пакетића српској деци и ученицима Косовског Поморавља, Косовске Каменице, Новог Брда, Бабиног Моста, Ораховца, Велике Хоче, Готовуше, Зубиног Потока, Жупча и Брњака.

“Радује нас што смо извукли осмехе за 1.600 српске деце на њихов дан, школску славу Светог Саву првог архиепископа, утемиљивача СПЦ и српске духовности најзначајније српске личности  кога више од осам векова  слави цели српски род и са великим поносом помињемо његово име и круну Немањића! Јануарску поделу почели смо 13. јануара када смо нашим драгим пријатељима деци и младима са потешкоћама у развоју корисницима Дневног центра „Поџи ме-9. јануар“ у Косвској Митровици поделили преко 200 новогодишњих пакетића.и по други пут их обрадовали ове зиме”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су обрадовали многу дјецу захваљујући хуманости око 60.000 вршњака преко 90 основних и средњих школа Републике Српске који су учествовали у нашој хуманитарној акцији „Обрадујмо Ваше вршњаке на Косову и Метохији“.

“Поделили смо у српским школама, вртићима и удружењима преко 3.000 пакетића широм Косова и Метохије у: Бањској, Зубином Потоку, Косвској Митровици, Бањама, Осојаннима, Истоку, Клини, Ораховцу, Великој Хучи, Банином Мосту, Косову Пољу, Грачаници, Угљарима, Готовуши, Новом Брду, Косвском Поморављу и Косвској Каменици. Радује нас сваки осмех сваког детета на Косову и Метохији, а радује нас и хуманост наше деце широм Републике Српске који сваке године учествују у нашим акцијама, мисле и пруже руку пријатељства својим поклоном српској деци на Косову и Метохији”, наведено је у саопштењу.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон