КултураНасловна

Представа „Луцкасти кловнови“ за ученике основних школа у Гори

Дом културе „Грачаница“ у сарадњи са Позориштем лутака Ниш из Ниша организују извођење представе „Луцкасти кловнови“ Тоде Николетића а у режији Јелене Ђорђевић у основним школама у Гори. 

Представа „Луцкасти кловнови“ је духовита, разиграна и распевана прича о доказивању, љубомори, надмудривању и заљубљивању. Прича која учи децу пријатељству, опраштању, дарежљивости, несебичности и наравно љубави. Право пријатељство нема цену и када нађете правог пријатеља, чувајте га заувек. 

У представи у један мали, чудновати град, једног лепог и чудноватог дана стигао је најбољи циркус на свету „Варијате“ да представи свој невероватни шоу препун забаве, чудних ликова, необичних акробатских вештина, певања, играња и наравно атрактивних животиња и све то под вођством најбољег кловна на свету Жужу-а. И све би било у реду, да у исто време, на исто место није стигао циркус „Балканика“ под вођством најсмешнијег кловна на свету Бизу-а. То доводи до ривалства између њих двојице и они, сада, морају да докажу ко је бољи кловн и ко ће остати да забавља публику. А то ће најбоље решити такмичењем у свим оним вештинама у којима су најбољи.

Уз ову представу ћете се добро насмејати, забавити, распевати, а помало и разнежити. 

Зато искључите телефоне, удобно се сместите и уживајте. 

Представа ће бити изведена за ученике ОШ „Небојша Јерковић“ у Љубовишту у среду 29. новембра у 10 часова.

 Након представе ће глумци Позоришта лутака Ниш из Ниша Стефан Младеновић и Јелена Ђорђевић одржати час луткарства где ће ученицима објаснити основе луткарске позоришне уметности од израде различитих врста лутака, анимације и правилног вођења лутке на сцени до осмишљавања сценарија за луткарску представу. 

Основни циљ овог пројекта је приближавање луткарске позоришне уметности деци и младима горанске заједнице кроз извођење луткарске представе, објашњавања основних поступака и принципа рада на луткарској представи. 

Извођење луткарске представе и час луткарства организујемо у оквиру пројекта „Пинокио и радост у свакој школи у Гори“ који је подржало Министарство културе и информисања владе Републике Србије. 

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон