ВестиКосовоНасловна

Одбор за помоћ КиМ: Продужен рок за пријаву за пројекат „Спојимо децу КиМ и РС“

Одбор за помоћ Косову и Метохији саопштио је да је рок за пријаву за пројекат „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“ продужен до 23. фебруара.

До 15. фебруара, како кажу, пријавило се 12 локалних зајеница: Градишка, Требиње, Бијељина, Приједор, Зворник, Шамац  Власеница, Братунац, Источно Ново Сарајево, Брод, Прњавор и Челинац из Републике Српске који ће по плану за сад угостити око 550 српских основаца и 50 пратиоца просветних радника са простора читавог Косова и Метохије.

“Више локалних заједница, Модрича, Теслић, Соколац, Источна Илиџа, Пале, изразило је жељу да ће радо учествовати у пројекту, али да продужимо рок за пријаву од седам дана  ради провођења анкета по основним школама које породице су спремне да прихвате младе госте, вршњаке њихове деце, са Космета од 22. до 29. јуна ове године. Посебно нас радује што су међу сигурним учесницима град Зворник и општина Братунац, две нове локалне заједнице које први пут учествују у пројекту”, наводе из Одбора за помоћ КиМ. 

Додају, да ће деца и млади са потешкоћама у развоју корисници Дневног центра „Подржи ме-9.јануар“ Косовска Митровица који су гости Одбора биће заједно са својим пратиоцима смештени у ЈУ Центар „Заштити ме“ у Бања Луци.

У оквиру пројекта до сада је у 34 локалне заједнице  Републике Српске боравило преко 7.000 српских основаца у пратњи преко 650 просветних радника из више од 60 основних школа са Косова и Метохије.

“Овај велики пројекат Одбор успешно и благовремено организује више од једне деценије, увек ван школске године захваљујући највише хуманости многих породица, локалних заједница, основних школа, великој подршци Министарства просвете и културе, Владе и других инстуција и спонзора из Републике Српске”,  наведено је у саопштењу.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон