КултураНасловна

Премијера нове представе НПП „Змајовини пангалози“ 27.фебруара у Грачаници

„Змајовини пангалози“ назив је нове дечије представе Народног приштинског позоришта, чију ће премијеру грачаничка публика имати прилику да види 27.фебруара од 11.00 часова у Дому културе.

Представа је рађена по тексту Иване Димић, а у режији Игора Дамњановића и прва је премијера ове године Народног позоришта у Приштини.

То је прича о одрастању, љубави, пубертету али и о томе каква је школа била у то време, истакла је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Теодора Стојановић, студент Факултета уметности и глумица у овој представи.

„Радња представе се догађа 1878.године и доноси причу о деци у школи и учитељу, о тадашњим васпитним мерама, које су укључивале и батине, али и о периоду одрастања међу којима су и прве љубави“, казала је Теодора, која у представи игра Неспремну Ану.

Милош Митровић, студент Факултета уметности Приштина са седиштем у Косовској Митровици доноси нам лик Пура Моце, несташног и проблематичног дечака, који је више пута понављао разред.

„Мој лик-Пура Моца четврти пут иде у исти разред, где и поред свих видова кажњавања, и даље прави несташлуке. Порука представе јесте свакако љубав, што ће наша публика видети на крају“, истакао је Митровић.

Поред Милоша Митровиће и Теодоре Стојановић у представи играју и Никола Станковић, Славиша Ћуковић, Никола Марковић, Николија Тричковић, Филип Папрић и Вук Симовић.

За сценски говор била је задужена Андријана Виденовић, кореографију Небојша Громилић, сценски покрет Миодраг Крчмарик, музику је урадио Новак Ашковић, а костим и сценографију Драгана Бреза и Душан Станковић.

Представа је настала као резултат сарадње Народног позоришта Приштина, Факултета уметности у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и Дома културе у Грачаници, а поред Грачанице, биће изведена у Звечану 6. марта, 9. марта у Лепосавићу и 20. марта у Зубином Потоку.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон