ВестиКосовоЛокалнеНасловна

Одбор за заједнице одржао седницу

Улица од Полицијске станице до основне школе у Грачаници остаје и даље једносмерна али ће за време трајања наставе од 7 до 18 часова бити забрањено паркирање са леве стране пута како би се повећала безбедност свих учесника у саобраћају, саопштено је данас на другом редовном заседању Одбора за заједнице општине Грачаница којим је председавао Азиз Карадолами.

На седници је најпре усвојен записник са прве редовне седнице, одржане дана 09.01.2024. године након чега је шеф оперативе Полицијске станице у Грачаници г. Сулејмани члановима Одбора поднео извештај о безбедносној ситуацији за јануар 2024. године.

Полиција је саопштила да је општа безбедносна ситуација током јануара на територији општине Грачаница била мирна те да је број пријављених случајева био у паду у односу на исти период прошле године. Он је позвао и општинске органе али и све грађане на унапређење сталне комуникације са Полицијом у Грачаници и у том смислу је казао да ће након што се заврше све административне и техничке процедуре ускоро у полицијској станици у Грачаници бити именован нови службеник са сталним задатком координисања рада са општином Грачаница.

„Током јануара 2024. године према статистичким подацима имали смо 10 крађа од тога пет тешких, четири лакше и једну тешку телесну повреду, шест случајева породичног насиља, 21 саобраћајну несрећу. Имам обавезу да вас информишем и да је синоћ у Радеву страдала 86-то годишња жена када је се на њу услед јаког ветра обрушила капија у дворишту. У сарадњи са полицијом породица која је у моменту несреће била на другом спрату куће посведочила је настали догађај и на њихов захтев случај за сада неће бити даље процесуиран. Ипак полиција је обавила увиђај у присуству тужиоца и чекамо његов извештај“, казао је Сулејмани.

Директор општинског одељења Јавних служби Владица Трајковић информисао је чланове одбора да је након заједничког састанка са надлежнима у Полицијској станици, одељења урбанизна општине Грачаница као и Одељења којим он руководи а у консултацији са другим стручним службама председници општине а потом и званично Полицијској станици прослеђен допис о унапређењу безбедности на путу од Полицијске станице до школе „Краљ Милутин“.

„Предлажемо да се у наредном периоду укине паркинг са леве стране пута који води од Полицијске станице до основне школе за време трајања наставе у школи у пероду од 7 до 18 часова. Улица ће и даље остати једносмерна али са две саобраћајне траке чиме повећавамо њену проходност. Ово је неопходно због велике циркулације деце, родитеља али и саобраћаја. Преко је потребно да овај пут растеретимо како би у случају потребе могло у разумном року да стигне и возило хитне помоћи и ватрогасно возило. У сарадњи са одељењем урбанизма унапредићемо саобраћајну сигнализацију дуж ове улице. Сви мештани и они који потребом долазе у Грачаницу своја возила могу и на даље паркирати на предвиђеним паркинг местима посебно код мотела „Арса“ који се не попуњава у пуном капацитету јер већина возача има навику да се што ближе паркира месту и објекту где долази што и општини и полицији али и пешацима посебно деци представља велики проблем“, казао је Трајковић.

На питања чланова Одбора одговарала је и директорица општинског Одељења Урбанизма Алексдандра Ђекић након чега је председавајући Азиз Карадолами поднео је Одбору Информације о усвојеном годишњем извештају.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон