КосовоКултураЛокалнеНасловна

Одржана манифестација „Косовске златне нити“ у Грачаници

Манифестација „Косовске златне нити“ , која се по први пут организује у Грачаници, одржана је у Галерији Дома културе. Ове године уједно ова манифестација има и хуманитарни карактер, а сав приход који ће бити прикупљен биће усмерен за лечење нашег суграђанина Луке Секулића. Сви посетиоци имали су прилике да свој добровољни прилог оставе у кутији која је за то била намењена.

Председница Удружења жена „Авенија“ Гордана Ђорић пожелела је добродошлицу свим посетиоцима и истакла да је ово била добра прилика да учеснице манифестације покажу своје дивне рукотворине, као и умеће у припремању народних јела.

„Опет имамо пролику да покажемо нашу културну баштину, која је јако вредна која заслужује и треба да има прилику да се чешће покаже. Посебно желим да поздравим наше учеснике, наше младе таленте, певаче који својом песмом знају да нас увеселе и да покажу да вреди живети због њих. Они су млади, талентовани и они ће преносити нашу изворну песму у будућим годинама. Највећи акценат дајем нашем делу, хуманитарног карактера, то је скупљање средстава за нашег младог суграђанина Луку Секулића. Ја вас молим, да се потрудите да одете и дате прилог јер наше мало, њему ће сигурно значити пуно“, рекла је Гордана Ђорић, председница Удружења жена „Авенија“.

На овогодишњој манифестацији „Косовске златне нити“, учешће је узело око 15 излагача, како са простора централног дела Косова , тако и из Косовског поморавља. Манифестацију је помогло министарство културе Косова. Посетиоци су имали прилику да погледају ручне радове, као и много тога што се производи на овим просторима, а наравно и да уживају у домаћим јелима и специјалитетима Косовске народне кухиње.

У оквиру културно-уметничког програма наступили су млади талентовани извођачи са ових простора, као и естрадни уметници Данка Стоиљковић и Ранко Шемић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон