ЛокалнеНасловна

Одржана прва седница Скупштине Општине Грачаница

У сали Скупштине општине Грачаница одржана је прва редовна седница Скупштине Општине Грачаница у 2024. години, на којој је усвојено неколико годишњих извештаја и планова.

Након што је председавајући Милан Димитријевић одборнике упознао са Дневним редом седнице, усвојен је записник са последње редовне седнице одржане крајем прошле године.

Усвојен је Извештај о раду општнског Одбора за безбедност заједница за 2023. годину, као и План рада за 2024. годину, који је образложила чланица Лидија Токић.

Усвојен је и Извештај о раду Одбора за јавне службе за 2023. годину, који је образложио одборник Митровић. Он је казао да је одржан један ванредни састанак и да су разматран проблем кишних канала, речних корита и дивљих депонија, да је већина проблема превентивним деловањем решен, што говори чињеница да није било већих изливања река и водотокова у кишном периоду.

На седници је усвојен и Извештај о раду одбора за заједнице за 2023. годину, а образложио га је председавајући тог тела Азиз Карадолами.

Под тачком разно председавајући Милан Димитријевић обавестио је одборник о критикама које су на рад Општине Грачаница стигле из Министарства локалне самоуправе. „Реч је о чисто политичким и неаргументованим критикама и ми ћемо спремити одговоре и такође ћемо се жалити заштитнику“, казао је Димитријевић.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон