ЛокалнеНасловна

Општина Грачаница донирала КБЦ-у апарате за анестезију

Општина Грачаница донирала је вредне медицинске апарте Клиничко болничком центру у Грачаници. Опему је данас директору КБЦ проф. др Братиславу Лазићу уручила председница општине проф. др Љиљана Шубарић.

Општина Грачаница преко свог одељења за здравство и социјалну заштиту извршила је набавку два апарата за анестезију „Атлан А 350“ фирме Драгер који су данас предати на коришћење Клиничко болничком центру Приштина са седиштем у Грачаници.

Председница Шубарић је током песете КБЦ-у казала да ће општина Грачаница наставити да технички помаже све здравствене установе како би пацијентима били омогућени адекватни услови за дијагностику и лечење и како не би морали да путују у веће здравствене центре за одређене анализе и снимања. У том циљу већ је направљен план за 2024. годину у сарадњи са специјалистима и директорима здравствених институција а у складу са могућностима општине Грачаница.

„ Континуитет помоћи неће изостати ни у наредном периоду не само када је у питању помоћ у набавци потрошног материјала већ и неопходне медицинске апаратуре која ће и нашим лекарима помоћи у раду али пре свега нашим грађанима, пацијентима. Верујемо да ће ови апарати за анестезију које смо вам донирали бити од велике користи у том смислу“, казала је председница општине проф. др Љиљана Шубарић у разговору са директором КБЦ-а у Грачаници проф. др Батиславом Лазићем и специјалистима ове здравствене установе.

Др Лазић захвалио се општини Грачаница на донацији и навео да су апарати за анестезију били високо неопходни овој здравственој установи те да ће у многомо олакшати рад комплетном медицинском особљу. У разговору са председницом Шубарић проф. др Лазић изнео је изазове са којима се ова установа суочава.

Донирани апарати за анестезију који су данас уручени КБЦ-у укупне су вредности 105 875 евра.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон