LokalneNaslovna

Opština Gračanica: Istinom, radom i dokazima protiv „natprirodnih sila u mašti SNF-a“

Kao društveno odgovorna institucija koja svoj rad zasniva na činjenicama utemeljenim u propisanim  pravilima, regulativama i zakonima a ne „čaršijskim kuloarima“ dužni smo da našim građanima i celokupnoj javnosti ukažemo na svu štetnost i neistinitosti navoda  u saopštenju tzv. Srpskog nacionalnog foruma o našem radu i delovanju:

„Ispod obrazovnih kriterijuma, moralnog integriteta a nadasve ljudskosti bilo bi nam ispod nivoa da na ovaj način odgovaramo na propagandu i laži koje su upućene opštini Gračanica od čoveka koji uprkos trajanju i bitisanju na Kosovu ima podršku građana koji broje i manje nego prsti na jednoj ruci. Ipak imamo obavezu prema građanima.

Lični stavovi i insinuacije Momčila Trajkovića nalaze svoj put do javnosti krijući se iza organizacije koja i ne radi ništa ozbiljnije za svoj narod do prikupljanja „čaršijskih priča“.

Kao visoko obrazovani intelektualac gospodin Trajković bi trebalo da zna da put do diplome kojom se u praksi primenjuje znanje nije lak, i da je svaki nelegalni posao ali i rušenje ugleda i časti zakonom visoko kažnjivo delo. Ali otom-potom.

Prostačke, uvredljive i neprimerene fraze, kao i natprirodne sile koje kao jedan advokat koristite i plasirate ih javnosti nisu deo našeg vokabulara niti politike kojom se rukovodimo pa nas zato i ne čudi da ste danas „renomirani seoski advokat u penziji“.

Opština Gračanica sprovela je sve zakonske procedure u procesima koje ste u saopštenju naveli. Na svaki zahtev javnosti transparentno smo odgovarali i pružali činjenice u interesu javnosti. Naši opštinski organi i stručne službe arhivirale su više desetina nelegalnih gradnji na teritoriji naše opštine i procesuirali ih dalje nadležnim organima. Put do građevinskih dozvola je zakonom regulisan akt. Opštinsku i društvenu imovinu gospodine Trajkoviću ne rasprodajemo i sa njom ne dilujemo. Vaša percepcija i optužbe koje iznosite baziraju se na Vašem ličnom iskustvu ali prošlo je vreme gospodine Trajkoviću kad se radilo po vašim aršinima. O albanizaciji opštinske imovine trebali ste da razmišate onda kada ste svoj prvi ar dedovine prodali u rodnoj Čaglavici koja bi umesto stotinu porodica kako navodite danas imala bar stotinu deset da niste po metropolama udomili svoje najbliže srodnike a na desetine više da niste trgovali „Ratarom“.

Naša politika je jasna borimo se za svaku porodicu i svakog pojedinca u teškim političkim i društvenim okolnostima i nastavićemo tako i u buduće sve dok imamo podršku naših građana.

Čaršija je gospodine Trajkoviću a i vaša Čaglavica davno dala svoj sud o Vama a i danas  vas se sećaju više po pevaljkama koje ste dovodili da vas zabavljaju u Domu kulture nego po rezultatima tokom političke karijere. O Vašoj penzijskoj advokaturi je smešno i polemisati kao što je smešno diplomiranima nazivati one za koje je dokazano da  su diplome stekli nelegalno.

Na kraju pozivamo naše građane i celokupnu javnost da najoštrije osude ovakve teške optužbe neutemeljene u činjenicama i dokazima protiv Opštine Gračanica.

Ostajemo i dalje u službi svih naših građana!“

Izvor: Opština Gračanica

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button