ЛокалнеНасловна

Општина Грачаница: Истином, радом и доказима против „натприродних сила у машти СНФ-а“

Као друштвено одговорна институција која свој рад заснива на чињеницама утемељеним у прописаним  правилима, регулативама и законима а не „чаршијским кулоарима“ дужни смо да нашим грађанима и целокупној јавности укажемо на сву штетност и неистинитости навода  у саопштењу тзв. Српског националног форума о нашем раду и деловању:

„Испод образовних критеријума, моралног интегритета а надасве људскости било би нам испод нивоа да на овај начин одговарамо на пропаганду и лажи које су упућене општини Грачаница од човека који упркос трајању и битисању на Косову има подршку грађана који броје и мање него прсти на једној руци. Ипак имамо обавезу према грађанима.

Лични ставови и инсинуације Момчила Трајковића налазе свој пут до јавности кријући се иза организације која и не ради ништа озбиљније за свој народ до прикупљања „чаршијских прича“.

Као високо образовани интелектуалац господин Трајковић би требало да зна да пут до дипломе којом се у пракси примењује знање није лак, и да је сваки нелегални посао али и рушење угледа и части законом високо кажњиво дело. Али отом-потом.

Простачке, увредљиве и непримерене фразе, као и натприродне силе које као један адвокат користите и пласирате их јавности нису део нашег вокабулара нити политике којом се руководимо па нас зато и не чуди да сте данас „реномирани сеоски адвокат у пензији“.

Општина Грачаница спровела је све законске процедуре у процесима које сте у саопштењу навели. На сваки захтев јавности транспарентно смо одговарали и пружали чињенице у интересу јавности. Наши општински органи и стручне службе архивирале су више десетина нелегалних градњи на територији наше општине и процесуирали их даље надлежним органима. Пут до грађевинских дозвола је законом регулисан акт. Општинску и друштвену имовину господине Трајковићу не распродајемо и са њом не дилујемо. Ваша перцепција и оптужбе које износите базирају се на Вашем личном искуству али прошло је време господине Трајковићу кад се радило по вашим аршинима. О албанизацији општинске имовине требали сте да размишате онда када сте свој први ар дедовине продали у родној Чаглавици која би уместо стотину породица како наводите данас имала бар стотину десет да нисте по метрополама удомили своје најближе сроднике а на десетине више да нисте трговали „Ратаром“.

Наша политика је јасна боримо се за сваку породицу и сваког појединца у тешким политичким и друштвеним околностима и наставићемо тако и у будуће све док имамо подршку наших грађана.

Чаршија је господине Трајковићу а и ваша Чаглавица давно дала свој суд о Вама а и данас  вас се сећају више по певаљкама које сте доводили да вас забављају у Дому културе него по резултатима током политичке каријере. О Вашој пензијској адвокатури је смешно и полемисати као што је смешно дипломиранима називати оне за које је доказано да  су дипломе стекли нелегално.

На крају позивамо наше грађане и целокупну јавност да најоштрије осуде овакве тешке оптужбе неутемељене у чињеницама и доказима против Општине Грачаница.

Остајемо и даље у служби свих наших грађана!“

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон