КултураЛокалнеНасловна

Стојковић: На овогодишњем ГРАФЕСТУ 17 документарних филмова у такмичарском делу

На овогодишњем, дванаестом по реду, Међународном фестивалу документарног филма и телевизијских форми ГРАФЕСТ, који ће бити одржан од 4. до 6. децембра у Грачаници, у оквиру ревијалног програма биће приказана три филма, а у такмичарском делу 17, које су одабрали селектори од 36 пријављених радова. У ревијалном делу програма биће приказани филмови “YУ Група-Тренутак сна” Дарка Лунгулова,  „Гирл ганг“ Сузане Регине Меурес и „Трећи“ Карима Касема.

“На конкурсу за такмичарски блок, пријављено је 36 радова телевизијских форми, који су снимљени на простору Косова и Метохије или је прича о Косову и Метохији. Селектор Невена Матовић одабрала је 17 најбољих радова који су ушли ужи избор, а који ће бити приказани у три такмичарска блока у три фестивалска дана. Први блок такмичарског програма почеће у понедељак 4. децембра у 13 часова. Поред такмичарског блока, имамо и ревијални који је такође подељен у три блока, а селектор за ревијални део ове године био је Жарко Миленковић”, рекао је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Иван Стојковић, представник Дома културе Грачаница.

Стојковић је истакао да су из године у годину филмови учесника на фестивалу у такмичарском делу све бољи. Он је нагласио да сама минутажа филмова није битна, већ прича коју филм носи.

Овогодишњи ГРАФЕСТ биће одржан под слоганом „Музика живота“, а организатори фестивала су Дом културе Грачаница уз подршку Министарства за културу и Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон